Cât de bune sunt, de fapt, pentru sănătate ridichile de primăvară. Le mai mănânci?
Sunt purpurii şi îmbietoare, o delicatesă în fiecare primăvară!
Consumaţi-le ca atare, crude, sau sub formă de suc proaspăt şi vă veţi bucura de vitamine şi minerale. Ridichile de primăvară mai sunt cunoscute şi sub numele de ridichi de lună.
Ridichile sunt o sursă excelentă de vitamina C (28% din doză zilnică recomandată de vitamina C), acid folic, potasiu şi fibre. Sunt o sursă bună de riboflavină (B2), calciu, vitamina B6, magneziu, cupru şi mangan. O ceaşcă de ridichi conţine 18 calorii.
Conţinutul bogat în vitamina C al ridichilor le recomandă drept un aliment de bază în prevenirea infecţiilor şi pentru întărirea sistemului imunitar. Vitamina C contribuie totodată la menţinerea inimii în stare bună, ajutând la reglarea nivelului de colesterol din sânge.
Sucul de ridichi roşii are un conţinut semnificativ de fier. Acesta stimulează producerea hemoglobinei şi ajută la oxigenarea sângelui.
Sucul de ridichi roşii conţine potasiu, un mineral ce contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a sistemului nervos. În plus, are un rol important în procesele metabolice din organism, contribuind la eliminarea sodiului şi a toxinelor din corp. Totodată, potasiul poate preveni şi apariţia osteoporozei. O ceaşcă de suc de ridichi conţine 578 miligrame de potasiu.