MENIU

Casetă de argint cu picături din sângele Papei Ioan Paul al II-lea, în procesiune în Bucureşti

<p>Papa Ioan Paul al II-lea</p>

Sute de credincioşi au participat duminică în Bucureşti la o procesiune religioasă condusă de preoţii Bisericii Romano-Catolice. O casetă de argint cu câteva picături din sângele Papei Ioan Paul al II-lea a fost purtată pe braţe între monumentul Suveranului Pontif şi Catedrala Sfântul Iosif. Au vrut sa marcheze astfel ziua de sfânt a celui mai îndrăgit om al Bisericii din ultimul secol.

Credincioşii s-au adunat mai întâi în piaţeta care poartă numele fostului Suveran Pontif. Vreme de jumătate de oră s-au rugat în faţa monumenutului dedicat Papei Ioan Paul al II-lea. Apoi, unul dintre preoţi a recitit mesajul Sfantului Papă de la sosirea în România, acum 16 de ani.

Credincioşii, călugării şi preoţii au plecat apoi în procesiune spre Catedrala Sfantul Iosif. Au purtat pe braţe icoana şi relicva Sfântului Papă. Fiola în care se afla o bucată de pânză impregnată cu câteva picături de sânge este cea mai preţioasă relicvă a celui mai îndrăgit papă din ultimul secol, scrie ştiri.tvr.ro.

Procesiunea religioasă s-a încheiat cu o liturgie specială, oficiată de Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti Ioan Robu.