MENIU

Care sunt, de fapt, cauzele migrenelor și când e cazul să mergi la doctor

Care sunt, de fapt, cauzele migrenelor și când e cazul să mergi la doctor

Migrenele rămân deseori nediagnosticate, în ciuda simptomelor neplăcute.

Migrenele se manifestă prin dureri severe sau senzații de pulsație dureroasă, în general pe o parte a capului. De obicei, migrena este însoțită de grețuri, stări de vomă și sensibilitate la lumină și zgomot, iar episoadele pot dura de la câteva ore la câteva zile. Migrenele pot fi atât de dureroase, încât te împiedică să faci chiar și cel mai mic efort.

Câteva schimbări în stilul de viață ar putea ajuta la ameliorarea durerilor, însă o consultație de specialitate nu trebuie niciodată exclusă.

Dacă nu este tratată, o migrenă poate dura până la 72 de ore. Durerea poate fi unilaterală sau bilaterală, pulsatilă și crește progresiv ca intensitate, spre moderat-severă. Un episod poate apărea rar, o dată sau de două ori pe an, sau de câteva ori pe lună. Pe lângă dureri, pot apărea senzații de greață sau vărsături, sensibilitate la lumină și iritabilitate.

După ce durerea cedează, te poți simți confuză sau amețită iar sensibilitatea la lumină, oboseala și iritabilitatea pot persista. În plus, pot apărea chiar și episoade de depresie sau euforie.

Citeşte continuarea AICI.

Mai multe articole despre:
migrene cauze migrene