Care sunt cauzele căderii părului. Problema cu care se confruntă tot mai mulți oameni - Remedii
La fel ca și pielea, părul poate fi oglinda sănătății noastre. Cu toții ne dorim un păr bogat și frumos, însă din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu căderea părului, indiferent de vârstă sau gen. Cu toate acestea, este important să știm care sunt cauzele ce au provocat această afecțiune, dar și cum putem combate această problemă.
Pentru a combate această afecțiune, este necesar de unde provine. Unul din factorii ce duc la căderea părului este stresul, așa că nu este de mirare că adesea persoanele care trec printr-o perioadă stresantă sau printr-un șoc emoțional, tind să se confrunte cu pierderea firelor de păr. De asemenea, doctorul a explicat că și anumite diete lipsite de nutrienți pot duce la căderea părului, deoarece firului îi este imposibil să se reconstruiască.
„Părul este o anexă dinamică a pielii și are o durată de viață normală de 2 până la 6 ani. După aceea, firul de păr trebuie să cadă și să crească din nou, așa că noi considerăm că o pierdere de aproximativ 50 până la 100 de fire pe zi este normală. Căderea părului poate apărea din cauze hormonale, pot fi pierderi de păr în anumite zone ale scalpului, numită alopecie aerată, dar poate apărea și din cauza modificărilor hormonale bruște după sarcină, sau pot fi căderi de păr sezoniere”, a explicat medicul dermatolog.
Care sunt factorii care agravează această problemă
Cu siguranță în cele mai multe cazuri, căderea părului reprezintă o problemă ce vine din interiorul organismului. Cu toate acestea, există și unii factori ce pot agrava această problemă. Spre exemplu, vorbim aici de o alimentație săracă în nutrienți și minerale sănătoase. Este important să consumăm cât mai multe fructe și legume, dar și fibre și proteine din surse sigure.
O dietă ce nu include aceste tipuri de alimente, va înrăutăți situația căderii firelor de păr. De asemenea, este important cum tratăm firele de păr și la exterior. După ce te-ai spălat pe cap, evită uscarea cu prosopul prin frecare, deoarece nu vei face decât să rupi firele de păr. Mai mult, este vital să îți hrănești părul cu diverse uleiuri nutritive, ce îl vor ajuta să își recapete vitalitatea.
Este esențial să ai grijă și la modul de pieptănare, pentru a nu rupe firele de păr și a nu afecta scalpul.
„Slăbirea unghiilor, în special, uscarea pielii și pierderea vitalității pielii reprezintă simptome importante. Vitaminele, fierul, mineralele care se adaugă structurii părului sunt utilizate în producția musculată și producția de sânge. Deseori, pierderea părului coexistă cu simptome precum anemie și slăbiciune, probleme hormonale, afecțiunile tiroidei”, a specificat medicul specialist.
Citește continuarea pe kfetele.ro