MENIU

Când devine consumul de cafea cu adevărat periculos pentru sănătatea ta

Cafeaua de dimineață este un obicei peste care multe persoane nu pot sări. Însă, chiar dacă ești adolescent sau ai 30 de ani, nu ar trebui să abuzezi de acest obicei, deoarece o supradoză de cafea poate duce chiar la deces.

Orice consum în exces este periculos, iar, în anumite situații, cocktail-ul de substanțe energizante poate deveni o forță letală. Un caz concrect care demonstrează cât de nociv poate să fie consumul excesiv de cafea este cel al unui tânăr de 16 ani care și-a găsit sfârșitul din acestă cauză.

Ce cantitate de cafea îți poate pune viața în pericol

De regulă, nu ne punem problema unei supradoze de cafea, mai ales dacă consumăm cafea care provine din surse naturale, adică din ciocolată, cafea sau din ceai.

Problema apare atunci când începem să consumăm surse mult mai dense de cafeină- băuturi energizante, gumă care conține cafeină sau chiar introducem pudră de cafea în băuturile noastre. Aceste produse sunt dăunătoare din simplul motiv că nu simțim tăria dozei pe care o bem și ne este mult mai ușor să consumăm o cantitate mare într-un timp foarte scurt, lucru care poate avea rezultate fatale.

Doza letală poate fi undeva între 5 și 10 grame, în funcție de tipul de organism și de afecțiunile consumatorului, potrivit experților.
Cu toate acestea, ceea ce ar trebui să ne preocupe nu este limita de cafeină pe care o putem consuma, ci efectele pe care aceasta le are asupra organismului. Cafeaua determină creșterea presiunii arteriale și activitatea sistemului cerebral, ea poate determina apariția unui atac de cord.

Așadar, experții recomandă consumul cafelei doar din sursele tradiționale. Cafeaua, ceaiul și chiar și cola sunt relativ sigure și conțin o densitate mică de cafeină, astfel încât este destul de dificil să consumi mai multă decât ar trebui.

Sursa

Mai multe articole despre:
cafea supradoză cafeină