MENIU

Calendar creștin-ortodox. Credincioșii prăznuiesc, vineri, o mare muceniță. E dezlegare la pește

Credincioșii creștin ortodocși o pomenesc, vineri, pe Sfânta Muceniță Glicheria. Sfântă Glicheria a trăit în secolul al II-lea, în timpul împăratului Antonin și a guvernatorului Savin.

Sfânta Glicheria a fost fiica unui guvernator român. După moartea tatălui s-a stabilit în cetatea Traianopole din Tracia. Glicheria a fost pusă să aducă jertfe înaintea idolului lui Zeus. Refuză și la rugăciunile ei un fulger a lovit statuia lui Zeus și a sfărâmat-o.

Prefectul a poruncit să fie bătută și aruncată în temniță. Dorea că Glicheria să moară prin înfometare. Însă, îngerul Domnului se pogora din cer și îi aducea hrană. Temnicerul Laodicius văzând această minune, L-a mărturisit pe Hristos în fața prefectului. Pentru această mărturisire temnicerului i se va tăia capul, scrie crestinortodox.ro.

Sfânta Glicheria a fost aruncată într-un cuptor cu foc din care a ieșit nevătămată, iar mai târziu a fost aruncată la fiare. Rugându-se lui Dumnezeu, această sfântă muceniță și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Din sfintele ei moaște curgea mir înmiresmat, care vindeca tot felul de boli grele.

Mai multe articole despre:
calendar dezlegare la peşte Sfânta Glicheria