MENIU

Bomba momentului: Seniorii care au primit pensii majorate din eroare vor returna sumele încasate necuvenit!

Bomba momentului: Seniorii care au primit pensii majorate din eroare vor returna sumele încasate necuvenit!

Bomba momentului la pensii! Seniorii ale căror pensii au crescut prea mult după recalculare și se descoperă că au primit mai mulți bani dintr-o eroare, vor da sumele înapoi. Potrivit reprezentanților caselor de pensii, li se vor reține banii necuveniți. Pe de altă parte, cei care au primit pensii mai mici din cauza calculului greșit vor primi sumele retroactiv până în luna noiembrie. Până acum peste 700 de decizii de pensionare vor fi revizuite doar în Capitală. Situația este asemănătoare și în Ilfov. 

Pensionarii ale căror pensii au fost recalculate și au crescut mai mult decât era corect din cauza unor erori vor trebui să returneze sumele încasate în plus, potrivit declarațiilor făcute de Angela Lazăr, director executiv al Casei de Pensii Sector 5. Revizuirea pensiilor a început pe 1 septembrie, iar sumele încasate necuvenit vor fi reținute treptat din viitoarele plăți ale pensiilor.

„Se va revizui cuantumul pensiei începând cu 1 septembrie și sumele încasate necuvenit se vor reține din pensie, dar nu mai mult de o treime din aceasta”, a explicat Angela Lazăr. Recuperarea sumelor se va face eșalonat, pentru a nu afecta drastic veniturile beneficiarilor.

Până în prezent, au fost depuse aproximativ 1900 de cereri de recalculare a pensiilor, însă nu toate vor duce la revizuiri. Deciziile de revizuire vor fi emise în curând, iar pensionarii care au de primit diferențe după recalculare vor primi aceste sume retroactiv, într-o singură tranșă, cel mai probabil în luna octombrie.

Noi creșteri de pensii pentru seniorii României. CALENDARUL majorărilor

Mai multe articole despre:
pensii recalculare