MENIU

Bogdan Aurescu (MAE): „România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile”

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite condoleanţe victimelor exploziilor de marţi din capitala Libanului şi afirmă că „România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile”.

 

„Sincere condoleanţe pentru victimele exploziilor din Beirut, Liban şi însănătoşire grabnică răniţilor. România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile", a scris ministrul Bogdan Aurescu pe contul său de Twitter.

 

Exploziile puternice care s-au produs marţi în portul din Beirut au făcut ce puţin 50 de morţi şi 2.750 de răniţi, potrivit unui bilanț provizoriu anunțat marți seară de autoritățile libaneze.

Ministerul Afacerilor Externe a mai anunțat, marți seară, că imobilul Ambasadei României a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Preşedintele libanez, Michel Aoun, a convocat, marţi seară, o „reuniune de urgenţă” a Consiliului Suprem de Apărare, iar miercuri a fost decretată zi de doliu național pentru victimele deflagrațiilor.