MENIU

Beneficiile pentru sănătate și frumusețe ale uleiului de in

<p>Beneficiile pentru sănătate și frumusețe ale uleiului de in</p>

Semințele de in sunt recunoscute pentru beneficiile pe care le au pentru sistemul digestiv, ele îmbunătățind tranzitul intestinal. Mai mult decât atât, uleiul de in ține la distanță o mulțime de afectiuni și, în plus, duce la rezultate uimitoare dacă este inclus în tratamentele de înfrumusețare.

Uleiul de in este extras din semințele plantei și poate fi consumat sau folosit pentru uz extern zilnic. El este bogat în acizi Omega 3 și Omega 9, în mangan, fosfor, zinc, cupru și în vitaminele B6 si B9. 

Iată câteva motive pentru care merită să îl folosești:

1. Hipertensiunea a devenit o problemă a societății moderne. Alimentația dezechilibrată și stresul sunt doar doi dintre factorii care duc la instalarea acestei afecțiuni. Din păcate, vârsta la care hipertensiunea se instalează scade simțitor pe an ce trece, din ce în ce mai multe persoane care, încă, nu au atins pragul de 40 de ani, confruntându-se cu ea. Iată, însă, că uleiul de semințe de in reprezintă un remediu potrivit pentru această problemă. Desigur că este bine să consulți un medic, înainte de a începe o cură cu acest ulei, pentru că el poate cauza, totodată, o creștere a riscului de sângerări masive, în cazul persoanelor care prezintă probleme de coagulare a sângelui.

2. Matreata îți poate cauza o mulțime de neplăceri, atât din punct de vedere estetic, cât și din punctul de vedere al confortului fizic, ea fiind însoțită, adesea, de mâncărimi. Uleiul de in reprezintă din nou un remediu. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe toată lungimea părului, începând de la rădăcină, imediat după ce ti-ai umezit scalpul și podoaba capilară cu apă caldă, pentru a deschide cuticula firului și porii pielii. Apoi, înfășoară-ți capul cu un prosop cald și ține-l aproximativ 15 minute. După expirarea timpului, spală-te pe cap cu un șampon potrivit tipului tău de păr.

3. Melanomul sau cancerul de piele este o boală nemiloasă, care afectează tot mai multe persoane. Faptul că folosești produse cu factor de protecție nu înseamnă că reduci la zero riscul apariției acestei maladii. Este indicat să ții seama și de orele la care ar trebui să stai la soare, dar și de faptul că inclusiv machiajul te poate feri de radiația UV, într-o oarecare măsură. În plus, poți folosi uleiul de in ca supliment alimentar, în cazul în care ești o iubitoare a soarelui, pentru că studiile au arătat că incidența melanomului scade cu peste 60%, atunci când acest remediu este folosit cu regularitate.

Sursa: BZI.ro