MENIU

Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de măsline

Beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de măsline

Uleiul de măsline scade, consumat zilnic sau măcar de 2-3 ori pe săptămână nivelul de colesterol rău, elimină grăsimile nesănătoase depuse pe pereții arterelor și previne afecțiunile hepatice și biliare.

Iată ce beneficii mai puțin cunoscute are uleiul de măsline, dacă este consumat cu regularitate.

Combate paraziții intestinali

Apetitul redus, paloarea, durerile abdominale se numără printre semnele prezenței paraziților intestinali. Un leac care poate fi folosit în această situație este făcut dintr-o lingură de ulei de măsline și zeama de la o lămâie. Amesteci și bei treptat de-a lungul zilei sau într-o singură repriză.

Alungă durerile articulare

În cazul gutei, pentru că acidul uric nu se poate elimina, se acumulează în sânge provocând dureri articulare. Amestecă muşeţel şi ulei de măsline în proporţie de 1:8, ține o oră pe baie de aburi, apoi răcește și lasă la macerat 4 zile. Strecoară şi masează zona dureroasă cu acest macerat. 

Calmează durerile provocate de pietrele la fiere

Pentru prevenirea unei afecțiuni ca pietrele biliare (litiază biliară) bea câte 3 linguri de ulei de măsline, între mese. Cei care au fost diagnosticați cu această afecțiune își pot reduce intensitatea durerilor dacă iei zilnic între până la 10 linguri de ulei amestecate cu zeama de la o lămâie.

 

Sursa


 

 

Mai multe articole despre:
tratament ulei de măsline beneficii