MENIU

Avocatul lui Adrian Năstase, după condamnare: "Există probe care dovedesc nevinovăția"

Ioan Cazacu

Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase, a comentat la Realitatea TV condamnarea clientului său la patru ani de închisoare cu executare în Dosarul Zambaccian. 

"Nu putem comenta decizia unui judecător decât după ce ea va fi motivată. Consider în continuare că această condemnare nu este susținută de probele din dosar, dar trebuie să respectăm decizia instanței. Am adus o serie întreagă de argumente. Există fără îndoială proble clare din care rezultă că nu s-au comis aceste fapte de corupție. Judecătorii pot avea o opinie sau o percepție diferită de a noastră. Ei sunt judecători și ei iau decizii", a comentat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase. 

Sentinţa definitivă în dosarul Zambaccian, în care Adrian Năstase a fost acuzat de fapte de corupţie, a fost dată astăzi, de judecătorii ICCJ.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la 4 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la 3 ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmând ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de 4 ani de închisoare, scrie MEDIAFAX.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la 5 ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dana Năstase, soţia fostului premier, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 8 ani.

Totodată, statul va confisca familiei Năstase aproximativ 400.000 de euro.

Adrian Năstase trebuie să se prezinte astăzi în arest.

În acelaşi dosar, Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

Mai multe articole despre:
avocat Adrian Năstase ioan cazacu