MENIU

Avocatul Elenei Udrea, la Culisele Statului Paralel: E posibil ca Bulgaria să respingă predarea. Ar fi rușinea lumii!

Elena Udrea (arhivă)

Avocatul Elenei Udrea susține că este posibil ca Bulgaria să respingă solicitarea de predare a fostului ministru către autoritățile din România. În exclusivitate la Culisele Statului Paralel, apărătorul fostului ministru a afirmat că o astfel de decizie ar fi o palmă pe obrazul justiției din România, dar ar fi justifică din cauza numeroaselor ambiguități și situații de aplicare total netransparentă a legii.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Veronel Rădulescu n-a exclus nici varinata ca judecătorul bulgar să mai amâne încă odată propunțarea privind predarea fostului minstru către autoritățile din România.

"Din păcate, Justiția nu se face numai in funcție de lege și de faptele din dosar, ci si de nume, iar în cazul Elenei Udrea este evident că a fost o justiție în funcție de nume.

De regulă, amânările de pronunțare se fac într-un termen de 2 săptămâni, instanța se poate pronunța după acest termen, dar ar putea să mai amâne încă o dată pronunțarea. Am convingerea mea că instanța convingerea că instanța așteaptă să vadă ce ar mai putea să apară, (...) pentru că este fără logică ordonanța dată de guvern, la propunerea ministrului Justiției, care într-adevăr pune în acord cu decizia Curții Constituționale, dar este tardivă, se aplică numai pentru viitor și, nu în ultimul rând, este neconstituțională și această OUG, pentru că nu poți să ignori voința a milioane de români care au votat într-un anume fel, chiar la propunerea președintelui țării, ca să nu se mai modifice prin ordonanțe legi ale Justiției", a precizat magistratul.

E POSIBIL CA BULGARIA SĂ NU O PREDEA PE ELENA UDREA, AR FI O RUȘINE PENTRU JUSTIȚIA NOASTRĂ

Avocatul Veronel Rădulescu a punctat o serie de nereguli din dosar, pe care judecătorii bulgar le-au remarcat și din cauza cărora, cel ai probabil, amână luarea unei decizii.

"În dosarul gala Bute () ea a fost condamnat de un complet nespecializat, din care a făcut parte dna. Florentina Dragomir, care n-a depus jurământ ca judecător. Pornind de la acest fapt, instanțe din alte state, cum ar fi Grecia, au respins cererile formulate de statul român pe motiv că judecătorul care a dispus în dosarul respectiv nu avea jurământul, este exact aceeași situație și în dosarul Elenei Udrea."

E HAOS, JUSTIȚIA ROMÂNĂ A DEVENIT ABSOLUT IMPREVIZIBILĂ

În direct la "Culisele Statului Paralel", avocatul Veronel Rădulescu a mai invocat o situație de care el o consideră de dublu standard, care dă peste cap desfășurarea firească a actului de justiție.

"De la acea decizie dată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care printre rânduri spune că judecătorii români pot să mai încalce, când vor ei, deciziile CCR, s-a creat un haos și Justiția română a devenit absolut imprevizibilă, nu mai știi cum se aplică legea, respectând deciziile Curți, nerespectându-le, și asta face posibilă această justiției "după nume" .

Să știți că este posibil ca instanța din Bulgaria să respingă cererea statului român de extrădare a Elenei Udrea, din toate motivele pe care le-am invocat. Ar fi rușinea lumii! După ce Grecia, Italia, Germania, Marea Britanie au luat decizii similare, dacă și Bulgaria face asta, chiar mi-ar fi rușine să se întâmple lucrul acesta", a afirmat avocatul Veronel Rădulescu, în exclusivitate la "Culisele Statului Paralel". 

Elena Udrea a fost audiată, luni, prin videoconferință, din Bulgaria, la procesul „Hidroelectrica”. Apărătorii ei din țară au cerut instanței încetarea procesului și au invocat decizia Curții Constituționale în ce priveste prescripția faptelor. Magistrații au decis amânarea procesului.