MENIU

Medicul Burnei cere pedepsirea părinţilor care i-au dat mită

Judecat pentru luare de mită, Gheorghe Burnei vrea să fie traşi la răspundere şi cei care i-au dat şpagă, adică părinţii pacienţilor lui. Burnei, prin vocea avocatului său, a explicat în instanţă că cei care i-au recompensat serviciile medicale au fost iertaţi pe nedrept de procurori. Ba chiar că oamenii au fost favorizaţi de oamenii legii. Pentru acest motiv, dar şi altele, medicul Gheorghe Burnei a cerut ca ancheta să fie retrimisă la Parchet. Judecătorii vor decide în 21 septembrie dacă este cazul ca cercetările să fie refăcute sau completate de către procurori.

Avocații medicului Gheorghe Burnei au cerut joi instanței retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea urmăririi penale, unul dintre motive fiind că toți martorii din dosar trebuiau inculpați pentru dare de mită.

Un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul București a luat în discuție un nou termen în dosarul în care Gheorghe Burnei este acuzat de luare de mită, context în care avocatul medicului a invocat mai multe neregularități în rechizitoriului întocmit de anchetatori, scrie Agerpres.

Mai exact, apărătorul le-a spus magistraților că martorii trebuiau de fapt să fie cercetați pentru dare de mită, dosarul fiind golit de conținut.

"Toți martorii trebuiau sa fie cercetați pentru dare de mită. Este un dosar golit de conținut, trebuie trimis dosarul înapoi în faza de urmărire penală. Știau (procurorii — n.r.) că ăia au dat mita, i-au chemat și i-au pus să aleagă să fie martori fie inculpați și așa au fost iertați", a precizat avocatul.

Avocatul a mai solicitat și schimbarea din 22 de infracțiuni de luare mită în una singură, în forma continuată, chiar dacă sunt mai multe persoane, așa cum a afirmat și Curtea Constituțională, precizând că era esențial ca rechizitoriul sa fie întocmit doar cu o singură infracțiune.

Apărătorul a susținut totodată că dosarul era de competența DNA, fiind depășită suma de 10.000 de euro.

"Se impune o nulitate absolută în ceea ce privește competența. Faptele ce depășeau 10.000 de euro erau trimise la DNA. Un sigur subiect pasiv — statul și astfel calculând avem șase ordonanțe cu suma de 4.000 de euro. S-a realizat o depășire vădită a competenței depășindu-se valoarea de 45.000 de lei", a menționat avocatul medicului Burnei.

Gheorghe Burnei a spus instanței că este de acord cu solicitările avocatului său și a cerut admiterea cererilor. În replică, procurorul de ședință a cerut instanței respingerea cererilor, acestea fiind neîntemeiate. Instanța a rămas în pronunțare pe solicitările înaintate de apărătorul lui Burnei.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul "Marie Curie" din București.