MENIU

Virusul West Nile, în România. Medic infecționist, avertisment dur: persoanele predispuse la infecție trebuie să aibă grijă la ASTA

Persoanele în vârstă și cu boli associate, predispuse la infecția cu virusul West Nile

Medicul infecționist Carmen Dorobăț a vorbit, vineri, la "Raport de Zi", despre infecția cu virusul West Nile. Aceasta a explicat cât de contagioasă este boala și care sunt riscurile unei eventuale epidemii.

Specialistul recomandă autorităților locale să protejeze populația de posibilele infecții. Conform specialistului, persoanele în vârstă și cu boli asociate sunt predispuse la infecția cu acest virus.

În plus, aceste cazuri sunt mai întâlnite în zonele rurale și mai puțin în cele urbane, din cauza lipsei de preocupare în acest sens a autorităților locale, mai spune Dorobăț.

,,Să avem grijă la locurile unde există astfel de țânțari. Înțepătura de țânțar este modul prin care se instalează această boală. În urmă cu 10-15 ani, ne-am confruntat cu laringită cu virusul West Nile’’, a mai avertizat Carmen Dorobăț.

Simptomele infecției cu West Nile

Ministerul Sănătății a precizat că simptomele infecției cu West Nile sunt: febră, durere de cap intense, dureri musculare, vărsături și erupţii cutanate.

Simptomele severe ale infecției cu West Nile

Simptomele severe ale infecției sunt: confuzie, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, amorțeală, paralizie și comă.

Riscurile infecției

Mai mult, riscurile infecției cu virusul sunt: encefalită, meningită, mielita sau poliomielita West Nile - o inflamație a măduvei spinării, precum și paralizia acută.