MENIU

Avertismentul meteorologului: Averse, descărcări electrice, fenomene extreme - Ce se va întâmpla pe litoral, zilele următoare

Vreme severa

Vremea a început să devină una capricioasă în ultimele zile. Nici astăzi și mâine nu vom scăpa de ploaie și instabilitate.

Oana Păduraru, meteorolog ANM, a vorbit la Realitatea PLUS despre prognoza pentru următoarele zile.
 
"Instabilitatea termică va fi prezentă și astăzi dar pe arii mai restrânse, mai ales sudul Moldovei. În acest moment e cod galben pentru cantități importante de apă, valabil până la ora 10. Ne așteptăm la averse, descărcări electrice, cantitățile pot depăși 25-40l. Până mâine dimineață la ora 10 va fi în continuare un cod galben pentru zona Transilvaniei, Moldovei și la munte, sunt așteptate averse cu caracter torențial, cantitățile vor depăși chiar 25-40l pe metru pătrat.
 
Valorile termice au fost în scădere în partea de vest, nord-vest și centru, în aceste zone vremea a devenit răcoroasă cu temperaturi maxime sub cele normale. În sud și est a fost destul de cald, valori de peste 30 de grade în Muntenia, Oltenia și Dobrogea. Și aici, astăzi, temperatura va fi în scădere, însă o scădere mai ușoară, astfel că valorile sunt mai apropiate de cele normale.
 
Valorile normale pentru această perioada din an de la 21-22 de grade până la cel mult 30 de grade în sudul teritoriului, iar minimele de la 8 grade la 18 pe litoral.
 
În extremitatea sud-estică a țării ne așteptăm să se atingă și să se depășească valoarea de 30 de grade. Mâine din păcate sau din fericire pentru cei care așteaptă să se răcorească, valorile termice vor fi modeste în mare parte din țară", a declarat meteorologul.
Mai multe articole despre:
avertisment cod galben meteo vremea