MENIU

ALERTĂ METEO! Atenţionare de ploi, vijelii şi căderi de grindină! Ce zone sunt vizate

Primele zile din minivacanța de 1 mai aduc fenomene meteo neplăcute: ploi însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie, şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.

În intervalul 29 aprilie, ora 10 - 30 aprilie, ora 18, vom avea perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali. 

Vreme frumoasă la mare

La mare, vremea va fi în general frumoasă şi normală termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 16 grade. Noaptea şi dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 10 şi 12 grade.

In weekend, vremea va fi în general frumoasă şi normală termic. Maximele se vor încadra între 13 şi 16 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 11 şi 13 grade.

Vremea în București

Sâmbătă, vremea în București va fi caldă pentru sfârşit de aprilie. 9-11 grade dimineaţa şi 23-24 de grade la amiază.

Duminică, vremea în Capitală va deveni răcoroasă. 10-11 grade dimineata şi numai în jur de 17 la amiază.

Temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Luni, vremea se va încălzi. Temperaturile maxime trec de 20 de grade cu putine excepţii (18-19 grade pe litoral) până la 24 de grade la Calarasi, Slobozia, Braila. În jumătatea de vest vor fi ploi cu caracter de aversă, posibil și descărcări electrice, local în zona de munte și izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi. Dimineata, 9-10 grade si la amiaza 23-24 de grade.