MENIU

AUR se laudă cu protestul EȘUAT de duminică și anunță un nou miting - VIDEO

Protest AUR, 2 octombrie - Floricica Dansatoarea Foto: INQUAM/Octav Ganea

„Suntem o forță”! Așa se laudă liderii AUR, după protestul eșuat de duminică. Aceștia anunță că vor continua protestele și weekendul viitor, în toate marile orașe ale țării. Pe de altă parte, reprezentanții AUR susțin că protestul paralel al Dianei Șoșoacă ar fi fost, de fapt, organizat de sistem. 

„Protestul de duminică. S-a văzut că AUR este încontinuare o forță. Protestul este un real succes. A mobilizat la București cu mult peste așteptările autorităților. Am văzut o reacție complet disproporționată a Jandarmeriei, au fost aduse, în mod nejustificat, zeci, sute de forțe de ordine, de mascați, de scutieri.

Vom continua să protestăm în toate orașele din țară. De altfel, am dovedit din nou că suntem o forță puternică. Nicio altă formațiune politică din România nu poate genera o astfel de mișcare fără să cheltuiască câteva sute de mii de euro”, a declarat deputatul AUR Dan Tănasă în conferința de presă organizată marți la Parlament.

Și Rodica Boancă a susținut că protestul AUR de duminică, 2 octombrie, a fost un succes. 

„PSD a încercat să dezbine oamenii, aruncând în joc o săgeată. Forțele de ordine au apărat săgeata. Seria protestelor abia a început”, a declarat senatoarea AUR Rodica Boancă.

La protestul AUR desfășurat duminică, 2 octombrie, au participat aproximativ 3.000-4.000 de oameni. Manifestația a început la ora 14.00, în Piața Universității din Capitală, apoi s-a pornit în marș către Piața Victoriei. Ulterior, coloana de protestatari s-a îndreptat către sediile partidelor de la guvernare - PNL și PSD. În Piața Victoriei, liderul AUR - George Simion și fosta sa colegă de partid, Diana Șoșoacă, prezentă la un protest separat în fața Guvernului, au intrat în conflict. Fiecare dintre cei doi a vrut, în același timp, să se adreseze publicului de la microfon. În final, Diana Șoșoacă a rămas fără microfon, după ce susținătorii lui George Simion au scos din priză boxele.

Mai multe articole despre:
protest aur miting aur dan tanasa