MENIU

AUR condamnă ferm validarea ca deputat a lui Francisc Tobă: „Majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române”

AUR, reacție după validarea lui Francisc Tobă ca deputat

Alianţa pentru Uniunea Românilor a a transmis că se opune ferm „faţă de monstruoasa înţelegere din interiorul coaliţiei de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al lui Francisc Tobă”.

„Alianța pentru Uniunea Românilor protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al lui Francisc Tobă. Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României.

Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. AUR reamintește opiniei publice faptul că acesta a fost exclus din partid în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în fața opiniei publice”, au transmis cei de la AUR într-un comunicat de presă.

Mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de implicare în reprimarea manifestaţiilor de la Sibiu, din decembrie 1989, a fost validat, în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Francisc Tobă a fost validat ca deputat, după ce Comisia de validarea a înaintat un raport, cu 155 de voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă”, o abţinere, iar trei deputaţi nu şi-au exprimat votul.

Acesta a fost ales pe lista AUR ca deputat de Braşov. 

Mai multe articole despre:
francisc toba deputat aur