MENIU

Atentat terorist la o moschee - Organizația Statului Islamic revenidică atrocitățile - Peste 20 de persoane au murit

Explozie devastatoare la o moschee din Afganistan / Foto: Arhivă

O serie de explozii au ucis peste 20 de persoane și au rănit alte câteva zeci în Afganistan la 21 aprilie. Cea mai mortală explozie a avut loc la o moschee șiită din orașul Mazar-e Sharif din nordul Afganistanului, capitala provinciei Balkh din nordul țării. 

Există informații contradictorii cu privire la numărul de victime ale exploziei. Mohammad Asif Waziri, purtător de cuvânt al șefului poliției talibane din Balkh, a declarat că zece credincioși au fost uciși și alți 15 au fost răniți în explozie. Aceasta ar fi fost cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat amplasat în interiorul moscheii. Najibullah Tawana, șeful departamentului provincial de sănătate, a oferit un bilanț diferit: 12 morți și 30 de răniți.

În provincia învecinată Kunduz, o bombă de pe marginea drumului a distrus un vehicul care transporta personal tehnic al unui corp militar taliban. Obaidullah Abedi, un purtător de cuvânt al șefului poliției talibane din Kunduz, a declarat pentru Radio Azadi că patru persoane au fost ucise și 19 rănite.

În Kabul, doi copii au fost răniți într-o altă explozie, potrivit oficialilor. În estul Nangarhar un vehicul taliban a fost lovit de o bombă pe marginea drumului, provocând moartea a patru persoane. Statul Islamic din Khurasan a revendicat responsabilitatea pentru explozia bombei din moscheea șiită, dar niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru celelalte explozii.

Mai multe articole despre:
stat islamic atentat terorist