Aşa arată mailul care îţi aduce un job
Un email in care candidatul reuseste sa atraga atentia destinatarului prin originalitatea si incisivitatea mesajului poate stimula chiar si organizatii care nu au, in momentul respectiv, posturi vacante sau proiecte de recrutare in desfasurare, sustine George Paunescu, branch manager la agentia de recrutare Manpower Craiova.
Ai dat ultimul save CV-ului si te-ai apucat sa scrii mail-ul care te va conduce catre jobul tau de vis. De fapt, ai apucat sa tastezi doar un "Buna ziua" si iti dai seama ca mare parte din ceea ce scrii nu reprezinta ce vrei sa transmiti, scrie Wall-Street.ro.
Asta li se intampla si altor mii de candidati atunci cand vor sa trimita CV-ul si ajung sa dea backspace de nenumarate ori pana apasa butonul "Send" cu emotii. Dar este vreo siguranta ca la capatul celalalt este mereu deschis CV-ul?
Iti prezentam mai jos cum trebuie sa fie mail-ul care atrage atentia angajatorului roman.Textul din mail trebuie sa fie mai eficient decat scrisoarea de intentie. Asta este una dintre ideile de care trebuie sa tii cont atunci cand vanezi un job. Totusi, nu confunda lucrurile si pune punct dupa mai putine cuvinte decat in scrisoarea de intentie. Textul din corpul unui mail trebuie sa se limiteze la cateva randuri concise si scurte.
"Mesajul din e-mail ar trebui sa aiba 2-3 paragrafe si sa fie adaptat cazului specific, motivului trimiterii aplicatiei. Totodata, este important ca textul din mesaj sa nu fie o reproducere fidela a CV-ului", sustine Magda Manea, consultant senior la AIMS Executive Search & Consulting Romania. Mai multe despre mailul perfect aici.