MENIU

Anunțul pe care toți pensionarii îl așteaptă. Ce se întâmplă cu seniorii care au primit mai mulți bani în urma unor calcule greșite

Foto arhivă

Pensionarii care au primit mai mulți bani în urma unor calcule greșite, pot răsufla ușurați: nu vor mai fi obligați să restituie statului sumele primite în plus.

Parlamentarii au adoptat o lege prin care sunt amnistiați fiscal toți vârstnicii care aveau datorii la casa de pensii, după ce programul electronic le-a generat o sumă mai mare decât cea cuvenită. Oficialii spun că ar putea fi vorba despre câteva zeci de mii de oameni ale căror venituri lunare au fost calculate, în medie, cu cel mult 100 de lei în plus.

Parlamentarii au adoptat o inițiativă a ministrului Muncii prin care vârstnicii care au ieșit la pensie după octombrie 2014 sunt scutiți de plata datoriilor la stat în cazul în care au primit o pensie mai mare dintr-un motiv ce nu li se poate imputa.

Legiuitorul s-a gândit să îi scutească de responsabilitate atât pe funcționarii care au introdus în sistem date greșite sau le-au prelucrat eronat, precum și pe pensionarii care au primit mai mulți bani dintr-o eroare de soft.

Mai multe articole despre:
pensonari reclaculare calcule greșite