MENIU

Anticorpii împotriva Sars-Cov-2 se transmit de la mamă la făt. Cât de important este vaccinul - studiu

Noi date despre transmiterea anticorpilor de la mamă la bebeluș

Vești bune pentru viitoarele mame. Anticorpii care protejează împotriva noului coronavirus se transmit în multe cazuri de la mamă la făt, potrivit unui studiu făcut de medicii de la Spitalul de Copii din Philadelphia. Studiul sugerează şi că vaccinarea femeilor însărcinate ar putea proteja fătul.

În cadrul studiului au fost analizate cazurile a 1.400 de mame și bebeluși. Neonatologul Dustin Flannery şi colegii săi au descoperit că anticorpii IgG au fost transferaţi prin placentă în cazul a 72 de gravide infectate cu Sars Cov-2 din 83.

În plus, niciunul dintre copiii ale căror mame s-au infectat cu Sars-Cov-2 nu a dezvoltat infecţia.

În acest context, dr. Flor Munoz, un virolog de la Colegiul de Medicină Baylor, a adus în discuție posibilitatea ca anticorpii materni să poată ajuta la întârzierea apariţiei infecţiei sau să protejeze copilul de forma severă a bolii. Medicul amintește însă că anticorpii împotriva altor viruşi, cum ar fi gripa sau tetanosul, se epuizează rapid când sunt transferaţi de la mamă la făt în timpul sarcinii, deci ar fi important de studiat când şi cum să fie vaccinaţi sugarii.

În SUA, specialișii recomandă imunizarea copiilor împotriva gripei la şase luni, chiar dacă mamele au fost vaccinate în timpul sarcinii. De asemenea, femeile însărcinate sunt sfătuite să se vaccineze antigripal atât pentru protecţia lor, cât şi a bebeluşilor, potrivit rfi.ro

Mai multe articole despre:
coronavirus anticorpi