MENIU

Andrei Tinu, furios pe jurnaliști: „Nu au făcut NIMIC pentru aflarea adevărului cu privire la moartea tatălui meu”

Andrei Tinu

Andrei Tinu, fiul lui Dumitru Tinu, a fost invitat la emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, în care s-a readus în discuție controversa legată de motivul morții jurnalistului, director, la vremea aceea, la ziarul Adevărul. Andrei Tinu a citat câțiva jurnaliști care au lucrat alături de tatăl său și care i-au regretat moartea, însă nu au făcut nimic pentru aflarea adevărului, după cum a spus acesta.

Au trecut 18 ani de la dispariția lui Dumitru Tinu și autoritățile romîne încă nu au reușit să pună cap la cap date cruciale din ancheta morții acestuia. Puțini sunt cei care mai știu ce s-a întîmplat în ziua de 1 ianuarie 2003. Moartea sa a fost fulgerătoare, dar, în ciuda loviturii și a faptului că trupul său a fost găsit lîngă autoturismul care a ajuns într-un șanț, proiectat prin geamul din dreapta, nicio urmă de sînge nu a fost găsită la fața locului.

Timp de aproape două decenii, ancheta, începută din start timid, a bătut pasul pe loc. Nici pînă astăzi autoritățile nu au reușit să găsească vinovatul. Nici măcar să arate cu degetul într-o direcție sau alta.

Mulți au privit cu scepticism explicațiile puse pe tavă parcă de autorități... Nimic nu a putut să clarifice, însă, cum, de exemplu, leziunile descoperite la autopsie nu puteau fi provocate de un accident rutier, o simplă ieșire în decor, cum ar spune unii, la o viteză de 30-35 km/h.

Mulți jurnaliști i-au regretat moartea, însă nu au făcut nimic pentru a afla ADEVĂRUL. Invitat, marți seara, la Realitatea PLUS, în emisiune Culisele statului paralel, Andrei Tinu a tras un puternic semnal de alarmă asupra nevoii de a se afla, chiar și acum, ce s-a întîmplat, de fapt, cu tatăl său.

„Adevărul va rămâne Adevărul câtă vreme noi, cei care am lucrat alături de domnul Tinu mai bine de un deceniu, mai avem pixul în mînă. Pentru că Dumitru Tinu a scris nu numai pe hârtia subțire de ziar, ci și în mințile și sufletele gazetarilor, unde va trăi cât timp va exista presă liberă în această țară. Semnează Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Bogdan Chireac - care nu au făcut nimic pentru aflarea adevărului cu privire la moartea tatălui meu”, a fost concluzia lui Andrei Tinu.

Mai multe articole despre:
andrei tinu