MENIU

ALIN PETRACHE, preşedintele FR de Rugby, ambasador european al luptei împotriva cancerului

ALIN PETRACHE. Pe 4 februarie 2014 a fost lansata la Strasbourg Carta Drepturilor Pacientilor Bolnavi de Cancer din Europa, iar Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, a avut onoarea de a o sustine in calitate de ambasador al COALITIEI EUROPENE A PACIENTILOR BOLNAVI DE CANCER (ECPC).

ALIN PETRACHE s-a adresat celor prezenti in Parlamentul European in numele celei mai mari organizatii de pacienti din Europa, care are in componenta 341 organizatii din 45 de tari. Presedintele Federatiei Romane de Rugby face din dificultatile celor atinsi de aceasta boala groaznica o misiune, reprezentand interesele ECPC la nivel european.

”Romania este doar una dintre numeroasele state din estul continentului unde posibilitatile de diagnosticare si tratament sunt foarte limitate. Sper ca aceasta Carta a Drepturilor Pacientilor Bolnavi de Cancer din Europa sa schimbe situatia si sa permita tuturor romanilor, cat si celorlalti cetateni ai Europei, accesul la cele mai bune optiuni de diagnosticare si tratament”, a declarat Alin Petrache.

ALIN PETRACHE. Lansata de Ziua Mondiala a Cancerului, Carta isi propune adoptarea la nivel european a trei principii fundamentale:

Articolul 1: Dreptul fiecarui cetatean european de a primi informatiile cele mai exacte si de a fi implicat in mod proactiv in propria sa ingrijire.

Articolul 2 : Dreptul fiecarui cetatean european la asistenta de specialitate corespunzatoare, acordata in mod optim si in timp util si sustinuta de activitati de cercetare si inovare .

Articolul 3 : Dreptul fiecarui cetatean european de a primi asistenta in sistemele de sanatate, in masura sa asigure rezultate optime de tratament, reabilitarea pacientului, cea mai buna calitate a vietii si ingrijire de specialitate la preturi accesibile.

ALIN PETRACHE. Documentul are drept scop reducerea inegalitatilor dintre statele europene in ceea ce priveste posibilitatile de diagnosticare si tratament ale pacientilor bolnavi de cancer.