MENIU

Alimentele care TE POT ÎMBOLNĂVI. De câte ori pe zi le consumi?

Alimentele care TE POT ÎMBOLNĂVI. De câte ori pe zi le consumi?

În foarte multe cazuri, toxiinfecţiile alimentare îţi pot pune viaţa în pericol. E greu să stabileşti cu exactitate care sunt alimentele bune de mâncat şi care sunt cele ce pot cauza probleme grave. Identificarea alimentelor potenţial dăunătoare este, însă, de mare ajutor.

Este important să conştientizăm riscul la care ne expunem, scrie Health.com, dar asta nu înseamnă că trebuie să înlăturăm complet din dietă aceste alimente, ele fiind necesare bunei funcţionări a organismului.

1. Legume cu frunze verzi

Salată, spanac, varză, andive, kale (varză furajeră) – da, la ele ne referim! Legumele cu frunze verzi pot fi contaminate prin contactul cu bălegarul, apa murdară sau mâinile nespălate. Pentru a evita îmbolnăvirea, legumele se spală bine sub jet de apă rece, de preferat frunză cu frunză. Se taie pe un tocător, separat de restul alimentelor.

2. Ouă

Vedetele micului dejun, ouăle sunt extrem de periculoase din cauza bacteriei Salmonella. Evită să mănânci alimente care conţin ou crud. Şi ţine minte: ouăle se păstrează la rece, în frigider!

3. Carne

Potrivit rapoartelor, cele mai multe îmbolnăviri au fost cauzate de consumul de carne de pui. Pe locul 2 s-a situat consumul de carne de vită. În general, alimentele crude de origine animală – ouă, lapte, carne – sunt contraindicate. Aşadar, găteşte carnea bine, fierbe ouăle şi laptele, iar astfel vei evita îmbolnăvirile. De asemenea, după ce-l foloseşti, este indicat să speli bine tocătorul de bucătărie cu apă caldă şi puţin detergent de vase, pentru a evita răspândirea bacteriilor.
 
4. Cartofi

Spălaţi şi gătiţi bine, cartofii cu greu pot cauza inflamaţii în organism. Din nefericire, doar acasă putem controla procesul în întregime. În restaurante, însă, nimic nu-ţi garantează că sunt gătiţi cum se cuvine şi că nu sunt atinşi de alte alimente, cum ar fi carnea nefiartă. Cele mai întâlnite boli sunt cauzate de bacterii ca Listeria, Shigella, E. coli şi Salmonella.

Citeşte mai multe pe feellikecooking.ro.