MENIU

Alimente pe care trebuie să le introduci în alimentația ta dacă ai peste 50 de ani. Vei vedea rezultatele în scurt timp

Alimente recomandate celor care au peste cincizeci de ani. Trebuie introduse neapărat în alimentație, deoarece sunt esențiale pentru a vă menține în formă și a vă asigura toți nutrienții necesari unui organism sănătos. 

Merele

Merele sunt fructe cu efect anti-aging. Aceste fructe au efecte benefice asupra inimii. Studiile au demonstrat faptul că merele sunt surse bogate de antioxidanți, vitamine și flavonoide, care ajută în menținerea sănătății și a longevității.

Cum poți scăpa de pistrui și petele solare inestetice. Metode naturale și la îndemâna oricui

Fibrele pe care le conțin merele ajută la scăderea colesterolului rău. De asemenea, ajută la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 și ajută digestia. Merele mai conțin antioxidanți cu efect anti-inflamator și care luptă împotriva celulelor canceroase și sunt recomandate și în cazul astmului.

Ghimbirul

Ghimbirul este plin de compuși bioactivi care conțin antioxidanți, ce luptă împotriva radicalilor liberi și reduc stresul oxidativ. De asemenea, are puternice efecte anti-inflamatorii.

Măști faciale cu efect de lifting. Se prepară acasă și sunt 100% naturale. Rezultatele sunt vizibile imediat

Inflamația este o reacție normală a organismului de a se apăra, însă inflamația cronică poate duce la boli cronice. Ghimbirul are proprietatea de a încetini dezvoltarea inflamației cronice. Totodată, ajută la întârzierea îmbătrânirii și reduce ridurile fine din jurul ochilor, având efect benefic asupra pielii.

Fructele de pădure

Căpșunele, afinele, murele, zmeura, coacăzele, agrișele sau goji sunt considerate super-alimente antiîmbătrânire. Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți. Fibrele ajută la menținerea sănătății digestive și la menținerea unei greutăți corporate normale, de asemenea, ajută la scăderea riscului de a dezvolta anumite afecțiuni.

Beneficiile expunerii la soare. De ce este bine să facem plajă și ce efecte are soarele asupra organismului

Fructele de pădure mențin creierul sănătos și sunt recomandate pentru a menține funcția cognitivă sănătoasă chiar și la vârste înaintate. Acestea sunt bogate în flavonoide ce împiedică apariția demenței. Studiile au demostrat faptul că fructele de goji protejează ochii de degenerarea maculară și reduc riscul apariție de gută.

De asemenea, fructele de pădure sunt bogate în minerale, precum manganul, care are rol de susținere a imunității, menține pielea sănătoasă, ochii și inima.

Spanacul

Spanacul este bogat în nutrienți care mențin sănătatea întregului organism. Este bogat în calciu, esențial pentru menținerea oaselor sănătoase. De asemenea, conține fibre, care nu doar că ajută digestia, dar îmbunătășesc și funcția musculară. Spanacul este o sursă bogată de vitamina A și C, acid folic și potasiu, minerale care te vor face să te simți bine în corpul tău, pe lângă faptul că vor reduce riscul de a face infarct sau de a dezvolta demență.

Cel mai bun aliment pentru diabetici. Este o legumă banală care scade rapid glicemia

Turmericul sau curcuma

Acest condiment este un al aliment care luptă împotriva îmbătrânirii. Are proprietăți aniinflamatorii și stimulatoare ale sistemului imunitar.

Conform studiilor recente, curcuma este mai puternică decât hidrocortizonul, fără să aibă vreun efect secundar. Curcumina este un agent puternic care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân, de colon, de prostată și de piele. Alte studii au relevat faptul că poate ajuta la reducerea simptomelor artritei.

De asemenea, curcumina, substanța pe care o conține turmericul are propietatea de a reduce stresul oxidativ și de a proteja inima de diverse afecțiuni. Curcuma sau turmericul luptă împotriva dezvoltării celulelor canceroase, împiedicând înmulțirea acestora, lucru demostrat în urma mai multor studii.

Nu mai arunca zațul de cafea. Iată ce poți face cu el. Sigur nu știai asta

De asemenea, reduce efectele negative apărute în urma chimioterapiei și întărește sistemul imunitar. Turmericul este bogat în mangan, vitamina B6, potasiu și mulți alți compuși benefici organismului.

Nuci și semințe

Sunt foarte bogate în acid alfa-linoleic, acizi grași omega 3, proteine, fibre, magneziu și fosfor. Nucile sunt cunoscute pentru proprietățile lor anti-inflamatorii. De asemenea, nucile sunt un super aliment pentru inimă și ajută la menținerea greutății corporale, dar și pentru menținerea sănătății creierului. Conțin multe calorii, de aceea nu trebuie consumate în exces.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este un elixir al tinereții, datorită antioxidanților pe care-i conține. Este benefic pentru piele, luptă împotriva bolilor autoimune, a diabetului de tip 2, a anumitor probleme cardiovasculare, ajută în combaterea cancerului și a unor boli de piele, precum psoriazisul sau dermatita.

Alimente care combat depresia. Ce trebuie să mănânci pentru a avea o dispoziție excelentă

Dar, pe lângă aceste beneficii, consumul ceaiului verde mai are și altele, fiind considerat de către popoarele asiatice un adevărat panaceu universal. La nivel mondial este considerată ca fiind cea mai sănătoasă băutură.

Brânza proaspătă 

Odată cu înaintarea în vârstă densitatea osoasă scade, în special la femei, de aceea calciul este necesar pentru a ne menține oasele puternice. Brânza este un aliment esențial, în special, pentru persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, deoarece conține mult calciu.

 

 

 

Mai multe articole despre:
alimente sanatate dieta alimentatie