MENIU

Alexandru Rafila exclude o creștere a cazurilor Covid-19, în București, după actuala realaxare a restricțiilor

Foto arhivă

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, a exclus însă o creştere a ratei de infectare în Capitală.

„Este o eventualitate pe care putem să o excludem. Şi după Paşte ne aşteptam ca, la un interval de două săptămâni, numărul de cazuri să crească. Cel puţin în Bucureşti, dar şi la nivel naţional acest lucru nu s-a întâmplat. Eu sper că acest trend descendent sau măcar stabilizat să nu se schimbe”, a declarat Rafila.

Pentru evitarea situaţiilor în care şcolile să fie nevoite să treacă în mod repetat din format fizic în online sau invers, în funcţie de fluctuaţiile zilnice ale ratei de infectare cu COVID-19, Alexandru Rafila propune ca deschiderea şcolilor să se facă la pragul de 1 la mie, iar închiderea să se facă la 1,5

„Dacă deschiderea şcolilor se face atunci când incidenţa cumulată scade sub 1 şi există mici fluctuaţii zilnice care pot să ducă la depăşirea acestui prag sau la scăderea sub acest prag, ca să nu tulburăm foarte tare copiii, pentru că o facem cu destul de multă uşurinţă, ceea ce s-ar putea face este ca deschiderea şcolilor să se facă la pragul de unu, iar închiderea să se facă la 1,5. (...) Adică să laşi un tampon, care să evite ca aceste fluctuaţii zilnice să ducă la închiderea şi redeschiderea şcolilor într-un interval foarte scurt, ceea ce ar tulbura foarte mult procesul de învăţământ”, a explicat Rafila.