MENIU

Alertă în Prahova și Brașov: Patru oameni au fost accidentați, iar unul a murit

Salvamontiștii din județele Prahova și Brașov au avut o zi intensă duminică, fiind solicitați să intervină pentru recuperarea și acordarea primului ajutor mai multor turiști accidentați pe munte. Un incident tragic s-a soldat cu decesul unei persoane, în ciuda eforturilor susținute ale salvatorilor.

Accident în zona Vârfului Baiul Mare

Unul dintre incidente a avut loc în nordul județului Prahova, unde o femeie participând la un concurs de ciclism în zona Vârfului Baiul Mare, pe Muntele Roșu, a suferit un accident. Salvamontiștii au intervenit prompt, reușind să o recupereze și să o predea unui echipaj de ambulanță pentru îngrijiri medicale.

„Deşi intervenţia elicopterului a fost rapidă, medicul şi asistentul de pe elicopter continuând manevrele de resuscitare începute de turiştii aflaţi la faţa locului, din păcate pacientul nu a supravieţuit. Salvatorii montani o să coboare trupul acestuia de pe munte şi-l vor preda autorităţilor”, informează oficialii Salvamont Prahova.

Intervenții în Munții Ciucaș

În Munții Ciucaș, pe traseul către Vârful Gropșoarele, un turist a căzut și s-a accidentat, suferind posibil o fractură la picior. În aceeași zonă, un alt incident grav a avut loc, unde o persoană a suferit un stop cardio-respirator. 

A fost solicitată intervenția unui elicopter, iar medicul și asistentul de pe acesta au continuat manevrele de resuscitare începute de turiștii aflați la fața locului. Din păcate, eforturile de salvare nu au avut succes, iar pacientul a decedat. Salvamontiștii urmează să coboare trupul neînsuflețit și să-l predea autorităților competente.

Incident în Munții Făgăraș

Salvamontiștii brașoveni au intervenit de asemenea pentru a ajuta un turist accidentat în Munții Făgăraș, pe Valea Sâmbetei. O echipă de prim răspuns din cadrul formației Salvamont Victoria a fost alertată să acorde primul ajutor unei persoane care a suferit o entorsă la genunchi, suspectându-se și leziuni la menisc și ligamente încrucișate. Persoana accidentată va fi transportată în siguranță la baza muntelui, unde va fi preluată de un echipaj medical și dusă la spital.

„O echipă de prim răspuns din cadrul formaţiei Salvamont Victoria a fost alertată şi intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit o entorsă la genunchi şi este suspectată de leziuni la menisc şi ligamente încrucişate. Incidentul a avut loc pe Valea Sâmbetei, în Munţii Făgăraş, o zonă cunoscută pentru traseele sale montane pitoreşti, dar şi provocatoare”, transmit oficialii Salvamont Salvaspeo Braşov.


Aceste incidente subliniază pericolele asociate activităților montane și importanța intervenției rapide a echipelor Salvamont.