MENIU

Alertă în Germania, mai multi români cu COVID au plecat din carantină

razie germano-romana

Alertă în orașul german Hagen, după ce trei români depistați cu noul coronavirus n-au respectat carantina.  Cei trei locuiau în două clădiri în care se află circa 60 de compatioți.

Autoritățile medicale au instituit carantină pentru toți locatarii celor 2 imobile, însă măsura n-a fost respectată, așa că poliția a decis să păzească non-stop zona, până la 1 mai, când expira periaoda de izolare, potrivit DW România. Este pentru prima dată când în localitatea respectivă se impune o supraveghere atât de strictă, scrie și portalul Xy5Z89.

Se presupune că în Hagen se află în jur de 4500 de cetățeni români și bulgari. Mulți dintre ei provin din satul gălățean Toflea. Potrivit unei estimări a oficialilor germani, citată de DW România, jumătate din populația respectivei localități s-a relocat, în ultmii 6 ani, în Hagen.

În paralel, au apărut și problemele de integrare, iar până în prezent au avut loc patru descinderi ale unor echipe mixte de polițiști germani și români la mai multe adrese din Hagen.
Mai multe articole despre:
germania sparanghel coronavirus