MENIU

Alertă de urs într-un cartier din Râmnicu Vâlcea! Oamenii au fost avertizați prin RO-Alert: ce sfaturi au primit

Alertă de urs într-un cartier din Râmnicu Vâlcea! Oamenii au fost avertizați prin RO-Alert/ Arhivă foto

O nouă alertă privind prezenţa unui urs a fost emisă, marţi, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea. Vorbim deja despre a doua astfel de alertă în ultimele trei zile. Oamenii au fost sfătuiți, în mesajul RO-Alert, să nu se apropie de animalul sălbatic. 

"A fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Râmnicu Vâlcea, cartier Goranu, strada Fântânii! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa de faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să-l hrăniţi. Fără să vă expuneţi pericolului protejaţi animalele din gospodărie", se arată în mesajul Ro-Alert transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Comună din Gorj, terorizată de urși! Animalele din gospodăriile oamenilor, ucise în timpul nopții

Zona în care a fost semnalată prezenţa animalului sălbatic se află la baza unui deal din cartierul Goranu, cel care a sesizat autorităţile anunţând că l-a observat trecând prin spatele unei curţi în apropierea pădurii.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi, care va rămâne o perioadă în zonă pentru a se asigura că animalul nu se va apropia de locuinţe.

Au apărut containerele anti-urs. Unde au fost montate, pentru prima dată în România

Tot pe această stradă, duminică, un localnic a anunţat prin 112 că a observat o ursoaică cu doi pui, pe izlazul din apropierea poligonului de trageri al Ministerului Apărării Naţionale. Nu au fost victime şi nici pagube materiale.

Urșii se apropie de București. Mesaj RoAlert pentru avertizarea populatiei din localitatile Ciolpani si Snagov