MENIU

Adevărul despre împachetările cu nămol. Iată ce efect au, de fapt, asupra articulaţiilor

O cură cu nămol este o adevărată binefacere indiferent de vârsta pe care o ai. Află de ce este bine s-o încerci măcar o dată în viaţă!

Credeai că tratamentele cu nămol sunt numai pentru cei în vârstă? Află că o astfel de cură, de trei săptămâni, revitalizează organismul şi redă elasticitatea pielii. Aplicat pe piele, nămolul accelerează procesele de vindecare şi ajută la eliminarea toxinelor. Dar acestea sunt doar câteva dintre efectele sale benefice.

Creşte flexibilitatea articulaţiilor

Poţi reduce intensitatea durerilor articulaţiilor tot cu ajutorul împachetărilor cu nămol, dar şi prin ungerea încheieturilor cu nămol rece. Este bine ca aplicarea să fie precedată de zece minute de expunere la soare. După întinderea nămolului, este bine să aştepţi 10-15 minute, până când simţi că nămolul te strânge, apoi fă un duş cu apă neapărat dulce şi nu din mare, ca să eviţi deshidratarea pielii. Apa rece şi dulce pune sângele în mişcare creşte elasticitatea pielii. 

Alină durerile reumatice

Nu mai dai de cap durerilor cauzate de reumatism, artroză, parapareză sau spondiloză? Nămolul fin de la Lacul Techirghiol din Eforie Nord este un remediu pe care ar fi păcat să nu-l încerci. Prin încălzirea zonei dureroase, nămolul elimină spasmele musculare şi rigiditatea articulaţiilor. Sunt eficiente atât şedinţele zilnice de 20-30 de minute de împachetări sau de băi cu nămol, cât şi masajele cu nămol amestecat cu apă. După o cură de 10-18 zile, durerile nu mai sunt atât de intense, conform  clicksanatate.ro