MENIU

"Acesta este începutul celui de-al Treilea Război Mondial"

<p>Nu există o asemănare reală &icirc;ntre situaţia de acum şi cea de dinaintea celui De-al Doilea Război Mondial, care a fost precedat de Marea Depresie</p>

Dacă vom alege să-i opunem rezistenţă lui Putin, riscăm o escaladare militară terifiantă, care cred că nu este o exagerare dacă spun că ar putea să ne aducă în pragul unui război nuclear, scrie autorul britanic Edward Lucas în publicaţia britanică Daily Mail.

Dacă se ajunge la o escaladare militară a situaţiei din Ucraina, iar NATO şi Rusia nu ajung la o înţelegere diplomatică, acesta ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial, spune autorul cărţii "Noul Război Rece", potrivit Capital.ro.

Diferenţa dintre noi şi ruşi, scrie Lucas, este că Putin este pregătit şi poate să-şi ducă poporul în suferinţă economică pentru ceea ce el crede că este interes naţional. Noi nu suntem aşa.

EDWARD LUCAS este autorul lucrării  "The New Cold War" (Noul Război Rece), iar întreg comentariul lui integral poate fi citit AICI.

"S-ar putea să mă înşel, dar istoricii ar putea privi în urmă şi să spună "Acesta a fost începutul celui de-al treilea război mondial", scrie Lucas.

Vladimir Putin o avertizează pe Angela Merkel că Ucraina este "în pragul războiului civil"

reşedintele rus, Vladimir Putin, i-a atras atenţia cancelarului german, Angela Merkel, că Ucraina este în pragul războiului civil după ce Kievul a trimis armata împotriva insurgenţilor separatişti din estul ţării, a anunţat miercuri Kremlinul, citat de AFP.

'Preşedintele rus a menţionat că escaladarea brutală a conflictului a împins ţara în pragul războiului civil', a declarat Kremlinul într-un comunicat dat publicităţii după o convorbire telefonică între cei doi lideri.

Mai multe articole despre:
null