MENIU

Accidentul de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Cine era afaceristul care a MURIT în timp ce încerca să-și salveze angajații: dramă fără margini în familia sa

Accidentul de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Cine era afaceristul care a MURIT în timp ce încerca să-și salveze angajații/ Captură video

Tragedie fără margini pentru familia omului de afaceri care a murit în prima zi de Rusalii. Soția și copiii lui Radu Tudose se pregătesc acum de înmormântare. Radu Tudose și-a găsit sfârșitul chiar în fabrica de lactate pe care o înființase în urmă cu câțiva ani în comuna Ibănești din Botoșani și care l-a clasat pe primul loc în topul producătorilor locali. Afaceristul a vrut să își salveze angajații care căzuseră în puțul de decantare cu acid sulfuric și amoniac, însă i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința. Medicii sosiți la fața locului l-au resuscitat zeci de minute, însă după câteva ore, Radu Tudose s-a stins pe patul de spital. 

Radu Tudose și-a găsit sfârșitul în cel mai crud mod cu putință. Considerat unul dintre cei mai apreciați antreprenori din România, Radu Tudose a murit în încercarea de a-și salva muncitorii din puțul de decantare al fabricii de lactate pe care a înființat-o în urmă cu 24 de ani.

Omul de afaceri, în vârstă de 57 de ani, s-a intoxicat cu acid sulfuric și amoniac, iar medicii nu au mai putut să îi salveze viața. Găsit inconștient lângă trei angajați ai săi, care au murit și ei rând pe rând, în încercarea de a se salva unii pe alții, Radu Tudose a fost resuscitat 40 de minute, însă corpul i-a cedat pe patul de spital.

Radu Tudose era administratorul fabricii care produce cașcaval sub mărcile Rucăr și Dali. În anul 2023, Radu Tudose s-a bucurat de un succes colosal în ceea ce privește produsele lactate pe care le producea și comercializa, ajungând pe locul întâi în topurile afacerilor de succes din Botoșani. Potrivit presei, profitul net al companiei pentru anul trecut a fost de 4,7 milioane de dolari.

Familia și apropiații omului de afaceri spun că sunt șocați de tragedie și se pregătesc acum să îl conducă pe ultimul drum pe omul de afaceri. Aceștia au numai cuvinte de laudă la adresa lui Radu Tudose, despre care spun că, în ciuda cifrelor pe care le înregistra firma lui, era un om modest și își trata angajații cu respect.