MENIU

Accident cumplit în România! O mașină în care se aflau cinci oameni a căzut într-o prăpastie

Un accident grav a avut loc luni dimineața, în Pasul Cașin/Nyerges din județul Harghita, unde un autoturism cu cinci persoane a căzut într-o prăpastie. Incidentul a mobilizat numeroase echipaje de urgență și a necesitat intervenția unui elicopter SMURD.

Cum s-a întâmplat tragedia

Accidentul s-a produs în jurul orei 10.00, pe DN 11B, în Pasul Cașin/Nyerges. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, autoturismul în care se aflau cinci persoane a derapat și a căzut într-o prăpastie.

La locul accidentului, ISU Harghita a mobilizat numeroase resurse din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, printre care: o autospecială de primă intervenție și hidroperforare, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD.

În sprijin, au fost trimise și echipaje de la Salvamont, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Cozmeni și Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) cu medic.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite cinci persoane în autoturism:

O persoană a fost declarată decedată la fața locului.
O persoană era încarcerată.
Alte trei persoane erau conștiente, cooperante și neîncarcerate.

Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei încarcerate din autoturism, în timp ce celelalte victime au fost evaluate de echipajele medicale la fața locului.

 Echipajele de intervenție continuă să acorde sprijin și asistență medicală celorlalte victime. Autoritățile vor continua să investigheze circumstanțele acestui accident pentru a determina cauzele exacte și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.