MENIU

8 motive incredibile ca să incluzi CARTOFII DULCI în dietă

8 motive incredibile ca să incluzi CARTOFII DULCI în dietă

Pe cat sunt de deliciosi, pe atat de benefici sunt pentru sanatate cartofii dulci. Aceste legume sunt extrem de hranitoare datorita continutului bogat in vitamine esentiale si minerale.

Daca te numeri printre persoanele care mai degraba fug de cartofii dulci ar trebui sa citesti motivele pentru care ar trebui sa-i incluzi in dieta ta. Cine stie, poate iti vei schimba pararea si vei incepe sa ii consumi.

1. Sunt bogati in antioxidanti

Cartofii dulci au o multime de antioxidanti in componenta lor, printre ei numarandu-se antocianina si betacarotenul. Antocianina are proprietati antiinflamatorii si impiedica dezvoltarea a numeroase afectiuni.

2. Sunt o sursa importanta de magneziu

Un cartof dulce mediu iti asigura 28% din necesarul zilnic de magneziu, un mineral extrem de important care ajuta corpul sa metabolizeze carbohidratii si iti lasa impresia ca esti plin de energie. De asemenea, magneziul ajuta organismul sa absoarba alti nutrienti esetintiali care mentin oasele sanatoase si puternice. Tocmai de aceea consumul de cartofi dulci previne deficienta de magneziu.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.