6 motive pentru care nu trebuie să-ți faci NICIODATĂ tatuaj
Există anumite circumstanțe în care o persoană nu ar trebui să se tatueze - cel puțin nu încă - și aici îți oferim șase dintre cele mai importante motive pe care ar trebui să le ai în vedere înainte să te decizi dacă faci acest pas.
Oricât de tentant ar fi, gândește-te de (cel puțin) două ori, dacă este rentabil să te apuci de unh tatuaj.
Este un factor de risc pentru sănătate și te poți infecta cu virusuri hepatice și poate chiar HIV. Deși toate saloanele garantează că au instrumentar de unică folosință, nu poți fi niciodată sigur. Foarte multe persoane s-au îmbolnăvit de hepatite virale în urma unui tatuaj, sau au făcut diferite infecții locale sau reacții alergice la cerneluri.
Este prea scump. Dacă vrei un tatuaj care va ocupa o suprafață mai mare de piele, acesta va costa și mai mult. Se prea poate ca, pe parcursul procesului de tatuare să rămâi fără bani, sau să apară diferite urgențe prioritare. Ce te faci dacă rămâi cu tatuajul făcut pe jumătate?!
Se demodează. Oricât ai crede că ți-ai ales un model care va face față testului timpului, vei constata că devine banal, iar semnificația inițială își poate pierde valoarea în memoria ta emoțională.
Nu te poți hotărî asupra modelului. Toate desenele din catalog și tot ce ai văzut pe pielea amicilor arată excepțional; ți le-ai achiziționa pe toate, dar nu știi cu care să începi și de unde (apoi, se știe că această îndeletnicire creează dependență și, odată ce ți l-ai făcut pe primul, o să mai vrei încă unul și încă unul). Pentru a scăpa de dilemă, cel mai bine renunță la idee!
Este dureros. Pielea ta va face cu greu față traumei și vei avea nevoie de un timp destul de îndelungat de vindecare. Durează cel puțin două săptămâni să lași celilele epidermei să se cicatrizeze și să se obișnuiască cu pigmentul, care este făcut din substanțe chimice. În acest timp trebuie să ai foarte mare grijă să respecți niște reguli de igienă aparte, ținând cont că nu ai voie să te expui la apă. Este ca o rană deschisă, expusă la agenții patogeni.
Nu înțelegi simbolismul sau semnificația modelului ales. Îmi amintesc de cazul unui prieten care a vrut să-și imprime propriul nume scris în ideograme chineze, dar artistul i-a tatuat varianta feminină, astfel că, din ”Adrian”, a devenit ”Adriana”. Nu ar fi aflat niciodată, dacă un grup de chinezoaice nu ar fi râs pe seama lui. Iar posibilitățile sunt multiple. Dacă te plictisești de el, sau se degradează și ești nevoit să-l ștergă, procedeul este cu mult mai dureros, invaziv și riscant, plus că vei rămâne cu cicatrici.