MENIU

5 alimente care, reîncălzite, îți fac rău

5 alimente care, reîncălzite, îți fac rău

Reîncălzirea mâncărurilor este un obicei comun care te poate costa sănătatea, mai ales dacă folosești o temperatură ridicată. Cele mai periculoase sunt preparatele care n-au fost gătite complet sau corect și sunt puse pe foc din nou.

Cartofii

Dacă ești nevoit să reîncălzești garnitura de cartofi, cel mai bine ar fi să n-o faci. Zdrobește cartofii sau pune-i ca atare într-o salată rece. Odată reîncălziți, dezvoltă spori care-ți pot provoca disconfort digestiv.

Țelina

Adăugată în salate și supe, țelina aduce un plus de savoare. Ideal ar fi să fie consumată la puțin timp după ce este adăugată în preparatele calde. Aceasta legumă conține nitrați, iar la temperaturi ridicate, duce la apariția unor substanțe care-ți afectează sănătatea. După reîncălzire, formează nitriți, substanțe care sporesc riscul de cancer.

Sfecla

Tot din cauza faptului că are în compoziție nitrați, sfecla ar trebui consumată sub formă de suc sau  în salate, în stare crudă, rasă ori trecută prin blender. Este o legumă care poate fi folosită ca un medicament natural datorită antioxidanților și elementelor nutritive pe care le conferă. Pe de altă parte, dacă este coaptă sau preparată la temperaturi ridicate, eliberează nitrați nu tocmai buni pentru sănătate.

Carnea de pasăre

Pentru a evita riscul de infecții, cauzate de prezența bacteriei Salmonella, prepară foarte bine carnea de pui sau de curcan. Nu vei avea probleme digestive dacă nu vei amâna masa până la răcirea preparatului. După reîncălzire, carnea de pui își schimbă compoziția proteică. Folosește o temperatură potrivită, nu prea mare, dacă ești nevoit să încălzești mâncarea.

Află ce alte alimente nu trebuie reîncălzite AICI

Mai multe articole despre:
alimente încălzite