21 Iunie, Solstiţiul de Vară - cea mai lungă zi din an. Tradiţii şi obiceiuri pentru Solstiţiu
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. Solstiţiul de vară are loc pe 21 iunie şi cea mai lungă zi din an are conotaţii speciale, magice, în multe dintre ţările lumii. În România, ritualurile pentru solstiţiul de vară se referă la dragoste, la sănătate şi prosperitate.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. Energia solstițiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalității, creativității și belșugului. Încă din antichitate, se credea că magia practicată în timpul solstițiului de vară are darul de a materializa dorințe sau aspirații aparent imposibile.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. Străvechii păgâni din Europa (triburile celtice, slave sau germanice) sărbătoreau solstițiul de vară cu focuri de tabără, potrivit alba24.ro Noaptea solstițiului era specifică festivalurilor focului și magiei de dragoste, oracolelor iubirii și divinației. Se credea că lanurile de cereale vor creşte până la înălțimea la care săreau peste foc cuplurile de îndrăgostiți. Prin intermediul puterilor magice ale focului, fetele își ghiceau viitori soți și, în același timp, flăcările alungau demonii și spiritele rele.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. La români, solstițiul de vară este legat de sărbătoarea Sânzienelor, marcată în ziua de 24 iunie. Sânzienele sunt, în mitologia românească, zâne bune din clasa ielelor, dar care atunci când nu le este respectată sărbătoarea devin surate cu Rusaliile, care sunt zâne rele. Noaptea de Sânziene este înconjurată de o aură de mister și magie, fiind favorabilă vrăjilor și descântecelor de dragoste. Coronițele de Sânziene lăsate noaptea afară puteau asigura fetele că vor face nuntă în vară, în cazul în care erau găsite dimineața acoperite de rouă. Florile culese de Sânziene, așezate sub pernă în noaptea de 23 spre 24 iunie, le puteau ajuta pe fete să își vadă în vis viitorul soț.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. Un ritual specific SOLSTIŢIULUI DE VARĂ constă în transformarea unei bijuterii de aur într-un talisman norocos. Se foloseşte orice fel de obiect din aur, indiferent dacă este vorba de un inel, o monedă sau un pandativ.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. Cu o zi înainte de solstiţiu, bijuteria este amplasată într-un vas rezistent la foc, plin cu ierburi uscate (cimbru, rozmarin, salvie, lavandă, muşeţel, sunătoare). Aceste ierburi, ce pot fi alese în funcţie de inspiraţie, reprezintă elementul pământ.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. În zorii zilei SOLSTIŢIULUI DE VARĂ, se scoate obiectul de aur dintre ierburi, după care este cufundat rapid într-un vas cu apă curată şi este trecut cu iuţeală prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii. În acest fel, bijuteria este purificată cu elementul focului. Cu flacăra de la lumânare se dă foc ierburilor uscate din vas, lasându-le să ardă şi să îşi împrăştie aromele .
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. De la mijlocul zilei şi până la apus , se lasă obiectul de aur într-un loc sigur de afară, astfel încât să fie sub lumina soarelui. Seara din ziua solstiţiului este timpul potrivit pentru a infuza norocul şi energiile pozitive în bijuteria de aur. Ea se ţine strâns într-o mână, iar practicantul magiei îşi închide ochii şi se concentrează asupra dorinţei cele mai arzătoare, apoi îşi pronunţă dorinţa cu glas tare, de 3 ori.
21 IUNIE, SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. La final, se recită următoarele cuvinte: "Fii vrăjit şi legat, cu noroc, dragoste şi lumină; belşugul să se reverse şi energiile să strălucească. Aşa să fie". Pentru a-şi manifesta eficienţa, obiectul de aur trebuie să fie mereu purtat sau ţinut aproape de către posesor.