MENIU

SEMNAL DE ALARMĂ: 2 copii bolnavi de COVID, internaţi în stare gravă la Matei Balş. Medic: Au tot venit. Și vor mai veni

Institutul

2 copii cu diagnostic COVID au fost internaţi, în stare gravă, cu febră mare, la Institutul "Matei Balş". Unul dintre ei are doar o lună, iar mama este nevaccinată. Mama celuilalt, nevaccinată şi bolnavă de COVID, susţinea că are laringită şi era convinsă că nu poate fi altceva.

Un medic de gardă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” a relatat pe rețelele de socializare faptul că tot mai mulți copii ajung să fie diagnosticați COVID în camera de gardă și a dat 2 astfel de exemple.

Primul copil, în vârstă de 4 ani, a ajuns la spital cu febră de 41.2 C, în condițiile în care mama sa, nevaccinată, era convinsă că e vorba de laringită. Amândoi aveau însă COVID.

Al doilea copil – sugar de 1 lună – avea febră de 3 zile. „Mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel şi sugarul, ambii transportaţi la Matei Balş prin SMURD”, a scris medicul: „Sunând pentru transfer, am aflat că sunt puţine locuri disponibile la Matei Balş pentru transferul copiilor COVID pozitivi stabili pentru că au tot venit. Şi vor mai veni”, a scris medicul Cristina Drăghici.

Medicul îi avertieză pe părinți să nu mai facă speculații în condițiile în care starea generală a copilului se modifică, are puseuri de febră intensă sau persistentă și refuză alimentaţia, ci să sune la 112 sau să consulte un specialist.