13 moduri în care mierea îţi face bine
Mierea naturală este un ingredient excelent pentru sănătate: adaug-o în apă în care faci baie, foloseşte-o în masca pentru faţă sau ca băutură relaxantă – şi vei beneficia de proprietăţile sale antibacteriene care ajută la tratarea infecţiilor, a problemelor de piele şi a stresului. Principalul ingredient al mierii este fructoza. Comparat cu zahărul alb, fructoza este descompusă în organism mult mai încet, ceea ce înseamnă o creştere moderată a glicemiei. Totodată, mierea conţine proteine, minerale (precum fier, cupru, fosfor, potasiu şi sodiu), enzime şi vitamine, în special compexul de vitamine B.
Culoarea mierii diferă în funcţie de tipul ei. Culoarea închisă indică un nivel de antioxidanţi mai ridicat. Este important de reţinut că mierea încălzită la o temperatura de peste 40 de grade îşi pierde toate calităţile benefice sănătăţii.
În afară faptului că o poţi mânca, iată alte moduri în care poţi folosi mierea pentru a beneficia din plin de efectele sale:
1. Răceală şi gripă
O băutură tradiţională atunci când eşti răcit sau eşti gripat este să amesteci miere în apă fierbine, alături de lămâie, scorţişoară şi ghimbir. Este recomandat să se consume la fiecare două ore.
2. Tuse
Fierbe, timp de 15 minute, apa în care ai pus o ceapă tăiată. Acest amestec are abilitatea de a reduce mucusul şi vindecă răceală. După ce lichidul s-a răcit adaugă o lingură de miere şi consumă-l dimineaţă, la prânz şi seară înainte de culcare. De asemenea, taie ceapă şi usturoi, amestecă-le cu miere şi mănâncă-le.
3. Acnee şi crăpături ale pielii
Aplică puţină miere pe coşuri înainte de a merge la culcare şi vei observă că vor dispărea aproape peste noapte datorită proprietăţilor sale antibacteriene. De asemenea, mierea usucă rănile şi previne iritatia şi inflamarea pielii.
Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.