MENIU

Premierul Dăncilă bagă în ședință de urgență doi miniștri, în scandalul momentului

Viorica Dancila

Ședință de urgență la Guvernul României, azi la ora 12.00, după greva prelungită a minerilor de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), transmite Realitatea TV.

Premierul Viorica Dăncilă i-a chemat la Palatul Victoria pe Nicolae Bădălău, ministrul Economiei și pe Anton Anton, ministrul Energiei, pentru a discuta criza de la CEO.

Marți noaptea, începând cu ora 8.30 la sediul CE Oltenia, s-a întrunit Comisia de Negociere, din care fac parte marii lideri sindicali. La ședința cu administrația companiei a participat și Vișan, secretarul de stat din Ministerul Energiei, prezent luni la întâlnirea cu sindicaliștii de la București.

Negicierile încheiate miercuri dimineata la ora 6,00 au adus o noua propunere din partea administrației CEO:
1. Acordarea unui adaos lunar, începând cu 01.03.2019, astfel:
– 700 lei brut pentru personalul muncitor din activitatea de producție și mentenanță;
– 500 lei brut pentru conducatori formatii de lucru;
– 400 lei brut pentru personalul de conducere din activitatea miniera si energetica(sef/adjunct sectie, atelier,sector, schimb, etc).
2. Acordarea de vouchere de vacanță incepand cu data de 01.05.2019, in sumă de 1450 lei;

Urmare a acestui nou acord, minerii de la cariera Jilt Nord, primii care au declansat protestul în CEO, încă de vineri seara, au reînceput munca, potrivit Gorj-Domino.

Minerii greviști refuză oferta Complexului Energetic Oltenia. Protestul se extinde și în Hunedoara

Marți lucrurile erau neclare. Dacă minerii au cerut creșteri salariale de 45%, compania a anunțat că nu poate oferi mai mult de 12% în plus la lefurile muncitorilor.

Mai mult, sindicatul Solidaritatea Hunedoara din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a anunțat că se solidarizează cu minerii Complexului Energetic Oltenia.

Mai multe articole despre:
Complexul Energetic Oltenia