Actual· 2 min citire

WhatsApp introduce o nouă funcție. Despre ce este vorba și cum ajută utilizatorii

WhatsApp

WhatsApp

Publicat4 aug. 2021, 17:06
Actualizat5 aug. 2021, 10:08

WhatsApp anunță introducerea unei noi funcții „View Once”. Utilizatorii aplicației vor putea trimite fotografii și videoclipuri ce vor dispărea după prima vizualizare.

WhatsApp este gata să le ofere celor peste 2 miliarde de utilizatori, după doar o lună de teste, o nouă opțiune de protejare a intimității, prin care mesajele sunt eliminate după ce sunt văzute.

WhatsApp anunță lansarea opțiunii pe care o numește “View Once”. Așa cum sugerează numele, cu această opțiune mesajele sunt văzute doar o dată, după care sunt șterse automat.

Noua funcție nu vizează toate tipurile de mesaje trimise sau primite de utilizatori, ci doar pe cele care includ imagini și clipuri video. Această facilitate este potrivită conținutului multimedia sensibil, unde utilizatorul vrea să elimine riscul de a fi văzut și de alte persoane.

În dreptul mesajelor pe care le trimite utilizatorul, va fi afișat un buton cu cifra 1. Prin apăsarea acestuia, expeditorul se asigură că mesajul trimis poate fi văzut o dată de către destinatar, după care va fi șters.

Mark Zuckerberg a anunțat opțiunea în luna iunie, iar în iulie WhatsApp a început deja testarea acesteia.

Este a doua opțiune de ștergerea automată a mesajelor pe care WhatsApp o implementează, după cea care permite programarea ștergerii mesajelor după o anumită perioadă de timp.

WhatsApp este încă așteptată să lanseze suportul pentru funcționarea simultană pe mai multe dispozitive, fără ajutorului telefonului, plus o aplicație nativă de iPad.

Distribuie articolul

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News