MENIU

Vremea se răcoreşte! Prognoza meteo în următoarele trei zile

Vremea se răcește în toată țara, astfel că maximele vor fi cuprinse între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 31 de grade în Oltenia şi Lunca Dunării. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în nord-vest, nord, centruşi est, unde și cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Deși se mai răcorește și în București tot va fi cald pentru această dată. La amiază termometrele vor indica 29…30 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta după-amiază, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

La munte valorile termice vor marca o scădere faţă de astăzi, mai ales în Carpaţii Orientali şi Occidentali. Vor fi 21 de grade la amiază la Predeal, 18 la Sinaia și Păltiniș, 15 la Semenic și sus pe Ceahlău.  Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă depăşind local 25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Pe litoral, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori. Cerul va fi temporar noros şi vor cădea averse cu tunete și fulgere. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare asociate averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade. 

În regiunile intracarpatice vremea se răcește. Vor fi maxime de 22 de grade la Oradea, 23 la Arad, 24 la Baia Mare și Cluj Napoca și 26 la Sibiu și Brasov. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu averse torențiale și izolat cantități de precipitații de 50..60 de l/mp. Se vor semnala și fenomene electrice și izolat vijelii.

Și în sud maximele scad, dar tot se adună 30…31 de grade în termometre. Fenomenele de instabilitate vor fi frecvente în Muntenia și mai rare în Oltenia.

În Dobrogea vreme este instabilă și în răcire. 27 de grade la amiază în Tulcea și Constanța. Aversele pot lăsa local 25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp. În Moldova procesul de răcire aduce maximeleîn limite normale : 27…28 de grade la Galați, Focșani, Bacău și Iași, 24 la Botoșani și 22 la Suceava.
 
Miercuri, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă în majoritatea regiunilor, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade la Suceava şi 30 de grade în sudul Olteniei. Va ploua, mai ales sub formă de averse, însoţite de tunete, fulgere și vânt, pe arii relativ extinse în sud, local în centru şi est şi pe arii restrânse în rest. Cantităţile de apă vor fi izolat însemnate şi vor mai fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări în regiunile estice şi la munte si trecător si în vest.

Și în București vreme în general instabilă mâine și în ușoară răcire. Dimineață în jur de 17 grade și  25…27 la amiază. Peste zi vor fi averse cu tunete, fulgere și vânt.

Joi, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, exceptând Oltenia, unde vor fi mai scăzute. Local va mai ploua în regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi în zonele montane aferente. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi izolate. Vântul va sufla ceva mai tare în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19-20 de grade în Oltenia şi 27 de grade la Timișoara.

În Capitală ziua de joi va fi normală din punct de vedere termic. 14-15 grade dimineață și 25…26 de grade la amiaza. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat.

Mai multe articole despre:
meteo vreme prognoză meteo