MENIU

Vremea se încălzește. Prognoza meteo pentru miercuri și joi

Meteorologii anunță că vreme a continuă să se încălzească în următoarele două zile, în ciuda faptului că ne apropiem de jumătatea lunii noiembrie. 

MIERCURI

Procesul de încălzire continuă, astfel că vremea devine deosebit de caldă, mai ales în sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13...14 grade în depresiunile transilvane şi 21 de grade în Lunca Dunării. În jumătatea de nord a ţării norii persistă peste zi, dar doar pe arii restrânse, mai ales la munte, va ploua slab. În jumătatea sudică ceva mai mult soare şi doar izolat ar putea să plouă. Vântul va sufla mai tare în Dobrogea, Moldova şi la munte. Dimineaţa, izolat vor mai fi condiţii de ceaţă, conform Realitatea TV. 

Continuă să se încălzească şi în Bucureşti. 9…10 grade mâine în zori şi 20 la amiază. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

JOI

Joi vom avea parte tot de vreme caldă, cu maxime de la 15 la 21 de grade. În nord-vestul şi, temporar, în centru şi la munte, apar ceva nori şi, cu totul izolat, va ploua slab sau va burniţa. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Dimineaţa avem iar ceaţă, local în regiunile sudice şi izolat în rest. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane.

Bucureștenii au parte de o zi de joi deosebit de caldă, cu 19…20 de grade la amiază. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab.

Până vineri ţara noastră se va mentine la zona de separaţie dintre masele de aer cald din sudul şi sud-vestul Europei, în roşu pe hartă, şi cele de aer rece din nordul şi nord-estul continentului, în albastru. Totuşi, către mijlocul săptămânii va există o tendinţă de apropiere a maselor de aer cald. În aceste condiţii temperaturile continuă să crească, iar miercuri şi joi, în aproape toată ţara maximele trec de 15 grade, iar în sud trec chiar de 20 de grade. Norii şi ploile nu vor lipsi din peisaj, vor prefera regiunile intracarpatice, însă vorbim despre ploi slabe. În weekend mase de aer rece se apropie din nou şi vremea se răceşte: sâmbătă în vest, centru şi nord şi duminică în toată ţara.

 

Mai multe articole despre:
meteo Realitatea Tv vremea