MENIU

Vreme instabilă, maxime de 23 de grade. Prognoza pe trei zile

Vreme instabilă, maxime de 23 de grade. Prognoza pe trei zile

Astazi, deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, în cea mai mare parte a ţării vremea se va menţine rece pentru această dată.

În nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte şi doar pe arii restrânse în rest, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp.

În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade în nordul şi centrul ţării şi 23 de grade în Lunca Dunării.

In Capitala, , deşi valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, vremea va fi rece pentru această dată, îndeosebi dimineaţa. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade.

Maine, vremea va deveni normală termic pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade pe litoral şi 28 de grade în sudul Olteniei. În regiunile intracarpatice, precum şi în zona de munte, vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi, izolat, grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Vântul va avea intensificări mai susţinute la munte, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, în special asociat averselor.

In Bucuresti, vremea va deveni normală termic pentru această dată. 8-10 grade dimineata si 25-26 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vineri, vremea va deveni caldă în toată ţara, in special în sud şi în est. Temperaturile trec de 25 de grade in apeoape toata tara şi ajung la 31 de grade a Giurgiu si Calarasi. În cursul zilei, cerul va fi variabil, iar în vest şi la munte vor fi averse slabe. Spre seară, înnorările se vor accentua incepin din vest si curind apar si aversele cu caracter torenţial, descărcările electrice şi izolat grindina. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80...100 km/h, dar temporar şi în celelalte regiuni, în special în cele vestice, unde vor fi rafale de 60...70 km/h.

In Capitala, vremea va deveni călduroasă. 12-14 grade dimineata si temperatura maximă în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, dar spre seară vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Mai multe articole despre:
prognoza meteo vremea azi vremea 3 iunie