MENIU

Vor fi ploi trecătoare! Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

Valorile termice vor fi în continuare uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade de octombrie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua pe arii restrânse în estul şi în sud-estul teritoriului, precum şi la munte şi izolat în rest. Vântul va sufla slab până la moderat.

În Bucureşti, 12-13 grade dimineaţa şi 22-23 la amiază. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe.

La munte, cerul va fi temporar noros şi va ploua pe arii restrânse în special în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul precedent, vor fi în continuare uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade de octombrie. Vor fi 15 grade la Predeal si Stina de Vale, 14 la Sinaia si Paltinis, 12 la Semenic si 8 pe vf. Toaca din Ceahlau.

VREMEA PE 2 ZILE
Vremea va deveni în general instabilă, iar în estul teritoriului valorile termice vor marca o scădere. Temperaturile maxime se vor încadra între 12...13 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în Crişana şi Banat la Timişoara şi Oradea. Local se vor semnala ploi slabe, cu precădere în Moldova şi în zonele de deal şi munte. Cu precădere în Carpaţii Orientali, la peste 1500 m, vor fi şi precipitaţii mixte. Seara ploile, mai ales averse, se vor accentua în vest şi sudvest şi mai ales în Munţii Banatului izolat pot fi cantităţi mai însemnate. În zonele joase, izolat va fi ceaţă. 

În Capitală, trecător va ploua către seară iar vântul se va intensifica. 10-12 grade dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de 20 de grade.

Joi vremea se va răci, maximele, nu mai ajung la 20 de grade (19 la Oradea). În vestul, sudul şi centrul ţării, local va ploua iar în sud-vestul teritoriului izolat este posibil să se cumuleze în jur de 15 l/mp. În rest, înnorările vor fi temporare şi doar izolat vor fi ploi slabe. În zona montană înaltă, trecător vor mai fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă iar dimineaţa în nordul Moldovei, bruma.

În Bucureşti, vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată. 13-14 garde dimineata dar peste zi nu mai creste decit 1-2 grade. Trecător va ploua slab către seara. Vântul va continua să prezinte intensificări în cursul zilei, apoi seara va slăbi treptat în intensitate.

REGIUNI
Vreme schimbătoare în regiunile intracarpatice, cu ploi slabe izolate şi valori termice în preajma celor normale: 20 de grade în vest, de la Timişoara până în Baia Mare, 18 la Cluj Napoca, 19 la Sibiu şi 18 la Miercurea Ciuc.

În sud, cer variabil în Oltenia şi temporar noros cu ploi pe arii restrânse in Muntenia. Maximele, puţin mai mari decât mediile climatologice: 23 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova, Alexansria, Giurgiu şi Călăraşi, 22 la Piteşti şi 21 în Buzău.

În Dobrogea, probabilitatea de ploaie este mare dar este loc şi de soare. Vor fi 23 de grade la amiază la Tulcea şi 21 la Constanta.

Cerul va fi temporar noros în Moldova si pe arii restrânse în special în sudul regiunii va ploua. Maximele, încă deasupra celor normale, sunt în general între 20 si 23 de grade, 19 la Suceava.