MENIU

Vin ploile și se răcește vremea. Prognoza meteo pentru sâmbătă, duminică și luni

Weekendul vine cu ploi în mai multe zone ale țării, iar temperaturile vor scădea ușor față de cele de zilele trecute.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, valorile termice se vor menţine apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade. Cerul va fi temporar noros în vestul şi nord-vestul ţarii, dar va avea înnorari persistente în celelalte regiuni. Va ploua pe arii relativ extinse în sudul, estul şi centrul ţarii, unde se mai pot acumula 10...15 l/mp, iar în vest vor fi ploi slabe, izolate. La munte vor predomina ninsorile şi vor fi precipitaţii mixte, izolat în estul Transilvaniei precum şi în vestul şi nordul Moldovei. Vântul va avea intensificari în zona de munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor fi de peste 60...70 km/h, spulberând zapada. Intensificari temporare ale vântului vor fi şi în vestul teritoriului şi în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze de 50...55 km/h. Izolat în zonele joase va fi ceaţa, anunță Realitatea TV.

În București, cerul se va menţine noros şi temporar va ploua slab, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul a 12 grade.

La munte, vremea va fi închisa. Pe arii extinse, temporar vor cadea precipitaţii, predominant sub forma de ninsoare, iar în Carpaţii Orientali şi cei Meridionali se mai pot acumula cantitaţi de apa de 10...15 l/mp. Vântul va avea intensificari, mai ales pe creste, unde rafalele vor fi de peste 60...70 km/h, spulberând zapada.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, înnorările vor persista în cea mai mare parte a ţarii şi temporar va ploua în sud şi est şi local în centru. In zonele montane vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei precum şi în vestul şi nordul Moldovei, precipitaţiile vor fi mixte. Izolat, cantitaţile de apa mai pot fi însemnate. Vântul va avea intensificari în special în regiunile estice şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade la Suceava şi 11 grade la Giurgiu si Calarasi. Izolat în zonele joase va fi ceaţa.

În București, cerul va fi înnorat şi temporar vor mai fi condiţii sa ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineata 2-3 grade si la amiaza, in jur de 11 grade.

La munte, innorarile vor persista şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii, predominant sub forma de ninsoare. Izolat, cantitaţile de apa mai pot fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe creste. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţa de cele din intervalul anterior.

VREMEA LUNI

Luni, vremea va fi predominant închisa, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei date.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade la Miercurea Ciuc şi 12 grade la Satu Mare. Va ploua în sudul, estul şi centrul ţarii şi izolat în restul teritoriului. În estul şi sud-estul Transilvaniei, dar trecator şi în Subcarpaţii Moldovei precipitaţiile vor fi şi sub forma de lapoviţa şi ninsoare, în timp ce la munte va ninge. Pe spaţii restrânse în regiunile extracarpatice, precum şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor cumula cantitaţi de apa mai însemnate. Vântul va avea intensificari temporare în est, sud-est şi la munte.

În București, vremea va fi închisa şi temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. 4-5 grade dimineata si o temperatura maxima de 7...8 grade. 

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo