MENIU

Temperaturi CALDE pentru IANUARIE. Când vin PLOILE: prognoza meteo pe 3 zile

Prognoza meteo pe 3 zile

Vineri în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, la deal şi la munte, vremea va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie. Înnorările vor fi mai persistente în sudul extrem şi în sud-est, iar în rest vor fi temporare. În regiunile nord-vestice local va ploua slab, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte. În zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă şi izolat va burniţa. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni şi 12 grade în Dealurile Banatului.

METEO BUCUREŞTI

În capitală, dimineaţa termometrele vor arata în jur de 0 grade. Peste zi cerul va avea înnorări temporare iar temperatura va urca până la 4 grade.

METEO MUNTE

La munte vreme mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul Carpaţilor Orientali, unde spre seara şi noaptea pe arii restrânse va ploua slab, iar la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile sunt în continuare peste medie: maxime de 6 grade în Predeal si Sinaia cota 1500, 7 la Stâna de Vale şi 8 la Păltiniş şi 0 grade la Vf Toaca de pe Ceahlău. Pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă şi lipsa ninsorilor au afectat serios stratul de zăpadă, astfel acesta mai este present doar local şi măsoară până la: 27 cm la Păltiniş, 18 cm la Semenic, 10 cm la Poiana Braşov, 12 la Arieşeni şi 20 de cm la Straja.

In weekend, vremea se va menţine mai caldã pentru data din calendar. Unele înnorãri si ploi slabe se asteapta simbata în nordul Carpaţilor Orientali si duminica în Munţii Apuseni şi în toate masivele Orientalilor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate pe creste.. În orele dimineţii, pe vãi şi în depresiuni, izolat se va semnala ceaţã.

METEO REGIUNI

În regiunile de dincolo de Carpaţi vremea se menţine mai caldă decât normal, în special la deal şi la munte. La amiază vor fi 11-12 grade în Banat la Reşiţa şi Timişoara, 7 la Oradea, 6 la Baia Mare si Cluj, 8 la Sibiu şi 0 la Miercurea Ciuc. În regiunile nord-vestice înnorările vor fi mai persistente şi local va ploua slab, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte.

În sud, tot vreme caldă dar cu valori termice mai mari în zonele de deal: 6-7 grade la Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte şi mai mici la şes unde va fi ceaţă iar norii sunt mai persistenti: 4 garde la Alexandria, Călăraşi şi Buzău si 3 la Giurgiu.

Vreme predominant închisă şi în Dobrogea, numai izolat poate fi burniţă dar tot cald şi aici: 7 grade la Tulcea şi 8 la Constanţa.

În Moldova vreme fără pic de soare cu nori şi ceaţă dimineaţa şi seara cu excepţia părţii de nord unde sunt şi ceva şanse de soare. Dar cald este şi aici, maxime în jur de 5 la Suceava, Botoşani şi Iasi, 4 la Vaslui şi 3 la Bacău şi Focsani.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă vreme rămâne caldă îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Vor fi înnorări în aproape toată ţara, mai persistente în zonele joase din est, sud-est şi centru, unde local se va semnala ceaţă asociată pe ici pe colo cu burniţă, dar şi în nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad la Miercurea Ciuc şi 11 grade la Timisoara, mai ridicate în Dealurile de Vest.

În capitală, cerul va fi mai mult noros, dimineaţa şi seara va fi ceaţă, posibil asociată trecător cu burniţă. Dimineaţa, în jur de minus 1 grad. Temperatura maximă va fi de 3-4 grade grade.

Duminică tot mai cald decât ar fi normal pentru începutul lunii ianuarie, în special la deal şi la munte şi în regiunile vestice. Cerul va avea înnorări, iar în vestul şi în nordul ţării local va ploua slab, mai ales spre seara. În restul teritoriului, local se va semnala ceaţă şi izolat burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane înalte. Maximele vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile transilvane şi 12 grade la Timişoara si Arad, mai ridicate în zona deluroasă din vest.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. Dar cald în continuare: minus 2...0 grade dimineaţa şi la amiază 3...4 grade.