MENIU

PROGNOZA METEO. Vremea se răcoreşte. Cum va fi în weekend la munte şi la mare

Joi, 7 iulie, vremea se răcoreşte în cea mai mare parte a ţării, iar la munte şi în regiunile sud-estice va fi în general instabilă.

În Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice. Izolat se mai adună peste 20 /mp, iar vântul va avea intensificări locale în est, în sud-vest şi la munte, dar şi prin regiunile sud-estice, în timpul ploilor. În aceste condiţii temperaturile maxime pornesc de la 21...22 de grade în nordul ţării şi în depresiuni şi se opresc la 30...31 de grade în extremitatea de sud.

Şi bucureştenii au parte de o zi cu vreme în general instabilă şi mai rece ca până acum. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar termometrele vor indica la amiază 28...29 de grade.

Vremea se răcoreşte şi la munte şi devine instabilă. Local în Carpaţii Orientali şi în Meridionali şi cu totul izolat în restul masivelor vor cădea averse însoţite de tunete şi fulgere. Izolat cantitãţile de apă vor depăşi 20 /mp, iar vântul va avea intensificări temporare. Seara şi noaptea, cerul devinie variabil, iar ploile încetează. Până atunci termometrele vor indica 15 grade la Păltiniş, 17 la Predeal,  13 grade la Semenic, 15 în Sinaia, 14 la Arieşeni şi 10 grade sus pe Ceahlău.

Pe litoral cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare. Termometrele vor indica la amiază 24-25 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri, vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic va fi unul agreabil, exceptând primele ore ale dimineţii când va fi răcoare în depresiuni.  Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi ploi de scurtă durată, după-amiază, izolat, la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade la Suceava şi Miercurea Ciuc şi 30 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Ziua de vineri începe în Bucureşti cu 14-16 grade, iar în prezenţa soarelui generos mercurul din termometre urcă până la 29-30 de grade.

Sâmbătă, în nord, nord-est şi centru vrea va fi normal din punct de vedere termic, însă instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Aşadar sunt aşteptate averse şi descărcări electrice în Maramureş, local în Transilvania şi Moldova, precum şi în zonele de munte. În restul teritoriului, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal, cerul va fi variabil şi numai izolat, după-amiază, sunt posibile ploi de scurtă durată. Vântul avea unele intensificări, la munte, dar şi în timpul ploilor.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 debgarde la Suceava şi 33 de grade la Giurgiu.

Weekendul începe în Capitală cu vreme caldă: 15-17 grade în zori și în jur de 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.