MENIU

Prognoza  meteo 18 mai: România, măturată de ploi. Temperaturile scad dramatic. Cum va fi vremea în București

Vremea continuă să se răcească. În Capitală, temperaturile coboară, astăzi, până la 19 grade.

Vremea va fi vântoasă și se va răci accentuat, devenind rece pentru această dată. Vor fi intensificări ale vântului mai ales ziua, în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 45...60 km/h, iar în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, local vor depăși 65...70 km/h. 

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în regiunile extracarpatice. Pe parcursul zilei se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și izolat în Moldova. La munte, pe arii restrânse va ploua, iar la altitudini mari, trecător vor fi și ninsori și lapoviță.  

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în zonele depresionare până în jurul a -2 grade, unde se va produce brumă.

Vremea se va răci accentuat, devenind rece pentru această dată, preconizează Administrația Națională de Meterologie. Nebulozitatea va fi persistentă în prima parte a zilei, când temporar va mai ploua, iar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45...50 km/h, apoi se va degaja treptat și intensitatea vântului va scădea. 

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7...8 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 3 grade.